Altra Mirada 26 | març 2014

Portada Altra Mirada 26

Hem passat el Cap de Hornos...!

Maties Bennàsar Un exultant Rajoy ens donava la bona nova en el debat del "estado de la nación". Aquest mal imitador de Cantinflas, capaç d’amollar tot un seguit de paraules sense dir res amb sentit, degué creure que feia un ou de dos vermells a l’hemicicle del Congrés de Diputats. Llançava una (...)

Llegeix

Ara és l’oportunitat

, , ,

Mateu Martínez Martínez Menorca Stephen Hawking ha postulat els darrers anys el que es coneix com a teoria del multiunivers, que vindria a dir que existeixen alhora diversos universos, dels que nosaltres evidentment som desconeixedors, a banda del propi. A la vista del que està succeint als (...)

Llegeix

Barra lliure per als mercats i la barbàrie globals

Joan Carrero Saralegui Promotor de la causa de Rwanda-Congo a l’Audiència Nacional Quan al començament de 2009 el PSOE i el PP van modificar el principi de jurisdicció universal fins a arribar a desnaturalitzar-ho (ja que, a partir de llavors, l’Audiència Nacional solament podria intervenir en (...)

Llegeix

La llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local un nou retrocés per la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes i per la Democràcia

Assemblea de Batlles, batllesses, regidors i regidores de MÉS per Mallorca Els Ajuntaments que són l’Administració democràtica més propera als ciutadans i ciutadanes, sempre han patit un pèssim finançament per part de l’Estat i a mesura que passen els anys es veuen obligats a assumir despeses que (...)

Llegeix

La nova llei de Règim Local. Efectes reals a les institucions

Joan Font Massot Portaveu de MÉS per Mallorca al Consell Amb l’excusa de l’estabilitat pressupostària, la nova llei de Règim Local pretén recentralitzar les competències municipals i privatitzar l’espai econòmic local sense resoldre en cap moment el problema històric del finançament de les Entitats (...)

Llegeix

L’absurditat de l’absurd

Nanda Ramon Mestra Encara que la vaga indefinida del col·lectiu docent es trobi en aquests moments suspesa, aquest continua sense ser un curs normal. De fet, els desencontres entre la Conselleria d’Educació i la comunitat educativa són constants: concentració de directors de centres educatius (...)

Llegeix

Per un conveni digne d’hostaleria de Balears 2014

Ginés Díez González Secretari General de la FECOHT-CCOO Illes Balears Ens trobem de nou davant la negociació del conveni col lectiu d’hostaleria de Balears el més important per la seva repercussió econòmica per a la nostra Comunitat , perquè afecta més de 110.000 treballadores i treballadors (...)

Llegeix

No al megaport al Molinar!!!

,

Miguel Reyero Plataforma Salvem el Molinar El governador desbaratant els interessos generals, per a afavorir els particulars, talment la corrupció dels poderosos, es perd en la nit de la història. A l’Ajuntament de Toledo, un dels seus corregidors, Gómez Manrique, deixà gravades en pedra, unes (...)

Llegeix

8 DE MARÇ 2014 Sense igualtat no hi ha democràcia!

Feministes en acció La crisi a la que ens ha portat el PP, ha frenat el dificultós camí cap a la igualtat entre dones i homes a tots els àmbits de la vida. La nostra societat actual cada dia més desigual, ens duu a prendre consciència de què cada dia és 8 de març per a les dones. Cada divendres, (...)

Llegeix

Sí a la Vida... Salvem Ses Fontanelles

Jaume Canals Membre de la Directiva del GOB No podem plorar, ni tan sols lamentar, és un fet. Què volem que facin amb la natura, històricament maltractada i alhora venuda com a imatge als turistes de la manera més hipòcrita, quan s’estan retallant els drets més bàsics de la ciutadania? L’ (...)

Llegeix

Balears ha d’aturar les prospeccions petrolíferes i apostar per un model renovable

Amics de la Terra Parlar de prospeccions de petroli a les Illes Balears s’ha convertit en un tema candent que ha mobilitzat a una gran part de la població en contra, unint a ecologistes, polítics, empresaris i població en general. La veu d’alarma va començar a Eivissa quan l’empresa escocesa (...)

Llegeix

L’apunt socioeconòmic | març 2014

És el model, estúpid! Rafael Borràs Ensenyat s’han publicat abundats dades socioeconòmiques referides al conjunt de l’any 2013. Tot i que la tria no és bona de fer, em decidesc per la següent: a) Els Indicadors d’Activitat del Sector Serveis de Mercat ens permeten observar que la taxa mitjana de (...)

Llegeix

Entrevista: Àngela Pons Cenbrós

Portaveu Plataforma anti-desnonaments Per Biel Pérez Hem ajudat a més de 4.000 famílies en dos anys i mig Per concertar aquesta entrevista ens presentàrem un dimecres a les quatre del capvespre a Ca n’Alonso. Per la plaça s’hi mouen nirvioses diverses persones. Cada una d’elles porta una bossa o (...)

Llegeix

Fundació Deixalles reflexiona sobre les seves línies estratègiques

Francesca Martí Llodrà Presidenta del Patronat de la Fundació Deixalles La Fundació Deixalles va decidir elaborar una anàlisi DAFO per establir les perspectives de l’organització després d’una etapa difícil de convulsions i canvis. L’anàlisi DAFO és una metodologia de recerca d’informació de (...)

Llegeix

Santiago acull l’assemblea d’ALE, l’Aliança Lliure Europea

Nanda Ramon Mestra Els dies 13, 14 i 15 de febrer va tenir lloc a Santiago l’Assemblea anual d’ALE, aliança europea de partits nacionalistes que forma Grup Parlamentari al Parlament Europeu amb Els Verds europeus. ALE –integrada pel PSM i pels principals patits nacionalistes de Catalunya, (...)

Llegeix

Gent per Sineu, política a la sineuera

, ,

M. Magdalena Genovart Coordinadora de Gent per Sineu El passat 1 de febrer i després de moltes reflexions, la gent compromesa amb la política de Sineu i amb sentiment progressista, vam decidir reestructurar les opcions electorals del municipi. Per això, es va prendre la decisió de constituir (...)

Llegeix

XIII Simposi Renda Bàsica RB: Una proposta que es consolida com viable i necessària

,

Rafel Borràs Ensenyat La pluja d’idees i les onades d’arguments i dades no amainaven dintre la sala de la Diputació de Gipuzkoa que acollia el XIII Simposi de la Xarxa de Renda Bàsica. Les més de 150 persones que ens reunirem semblàvem tenir més energia que el temporal que assetjà de valent la (...)

Llegeix

Antoni Rodríguez, MÉS per Inca: Hem de trobar solucions entre tots i després obligar al Batle a posar-s’hi al capdavant.

Llorenç Carrió Antoni Rodríguez Ens trobam en Toni i jo al cafè S’espanyol d’Inca i aviat comencen les sorpreses. La primera és el nom, però no sempre el nom fa la cosa... Resulta que aquest és el cafè més progressista de la Plaça, a diferència del veïnat de caire conservador. Això són les coses (...)

Llegeix

Nous reptes per a la Marea Verda

Josep Valero Membre de la Junta Directiva de FAPA Mallorca Les comunitats educatives tenen molt clar el que no volen. Imposicions, consignes de partit per damunt del debat pedagògic, arrogàncies, menyspreus als professionals de l’educació, marginacions de les associacions de pares i mares (...)

Llegeix

Tornem a l’atur

Sebastià Mesquida Un pensa, amb el temps, que el problema net dels qui són a la cua de l’atur està en aconseguir, o no, una feina. I pensen en allò que se’n deriva de manera inmediata. En la informació publica, tot el que del fet s’enregistra és el nombre d’humans que viuen amb aquesta (...)

Llegeix

“Tots plegats”, tallers culturals per a estrangers mallorquins

,

Nanda Ramon Mestra Comença la segona fase dels tallers “Tots Plegats”, una iniciativa de l’Obra Cultura Balear que té com a objectiu acostar la nostra cultura als estrangers residents a ca nostra. El cicle començà el passat mes d’octubre i ja ha dedicat interessants tallers a la història de (...)

Llegeix

La novel·la del trauma de Sbrenica

Miquel Àngel Llauger Escriptor i professor Dir que Cafè Barcelona, de Joan Carreras, és “la novel·la del trauma de Sbrenica” és fals, perquè és moltes coses més, però com que en part és vertader ja m’ha semblat bé fer servir aquest titular com a reclam. Recordem-ho: el juliol de 1995 les tropes (...)

Llegeix

De la Humanitat, però Patrimoni

Nanda Ramon Mestra Inevitablement, la proposta del Batle de Palma, Mateu Isern, de començar el procés per a la declaració de la ciutat de Palma com a Patrimoni de la Humanitat ha suscitat escepticisme i una certa polèmica. Que es podia esperar a una ciutat de gran potencial però poca fortuna? (...)

Llegeix

Plany, vindicació i cant per a quatre éssers civils (1a part)

Biel Mesquida Escriptor Paraules llegides el 23 de febrer 2014 al Cementiri de Palma. Per la seva extensió, el publicarem en dues parts Hi ha quatre homes bons, justs, demòcrates i republicans —Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques— davant la paret del cementeri de (...)

Llegeix