L’altra mirada 10 / Octubre 2012

Aquí teniu tots els articles que integren l’edició de la revista L’altra mirada 10. Octubre 2012.

Llegir online la revista a issuu | Descarrega la revista en pdf

Editorial

El curs escolar i polític ha començat amb retallades i noves mesures antisocials, antidemocràtiques i gairebé antediluvianes, amb l’anunci per part del govern de Mariano Rajoy de gairebé una quarantena de lleis a dictar en els propers mesos que modificaran l’estructura de l’Estat i el seu (...)

Llegeix

Crema de fems d’altres indrets

,

Margalida Rosselló. Ex-consellera de Medi Ambient del Govern del Pacte de Progrés (1999 – 2003) Magdalena Palou. Consellera del Consell de Mallorca del PSM – Iniciativaverds - Entesa A Mallorca sempre patim i patirem (a no ser que canviem molt) les conseqüències de dos models de gestió dels (...)

Llegeix

Mobilitat: tots els polítics són iguals?

Antoni Verger. Ex-director general de Mobilitat -2007-2011 Un discurs molt estès afirma que els polítics “tots són iguals”. Una altra afirmació, derivada de l’anterior, és que no hi hauria diferències significatives entre dreta i esquerra a l’hora de gestionar les institucions. Lògicament això és fals (...)

Llegeix

És el final de les escoletes municipals públiques de Palma?

Mª Jose Jiménez Serrano . Mestra d’Educació Infantil. Treballadora del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants En tres mesos el Partit Popular ha llevat d’enmig una de les quatre escoletes gestionades directament per l’Ajuntament de Palma amb l’externalització de l’Escola d’Infants de S’Arenal. Ha (...)

Llegeix

Un començament de curs gens "normal"

,

Josep Valero. Vocal de la Junta Directiva de FAPA Mallorca. Normalment es diu que un mal estudiant, cerca més temps en trobar justificants als seus mals resultats, que amb intentar millorar el seu rendiment amb la bona feina. L’equip de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats ha (...)

Llegeix

A Balears, amb el PP de mal a pitjor (6 imatges que ho demostren)

Rafel Borràs Ensenyat Per justificar aquest titular basta anar a les estadístiques oficials. L’estadística més solida, la que ens permet observar la tendència de les coses i la que forma part de les xifres d’ Eurostat, és a dir de l’oficina estadística de la UE, és la Enquesta de la Població Activa (...)

Llegeix

Entrevista a Lleonard Muntaner Mariano

LLEONARD MUNTANER MARIANO, va nèixer a Palma l’any 1952. Estudià el batxillerat al Col·legi Sant Francesc de Palma; llicenciat en Filosofia i Lletres (secció Història General) per la Universitat de Barcelona-Delegació de Palma; Doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Fou (...)

Llegeix

Quant s’usa la Justícia per fer injustícia

,

Guillem Caldentey. Tinent de Batle d’Artà (Iniciativaverds). Cas 1. La regidora socialista de l’Ajuntament de Son Servera, M. T. Moreno, va demandar na Conxi Peña, ex-regidora, per haver , suposadament , vulnerat el seu honor en publicar en una revista local, que la regidora socialista hauria (...)

Llegeix

Crisi econòmica i moral

Gabriel Amengual Coll . Doctor en Filosofia i Teologia Catedràtic de Filosofia de la UIB Des dels quatre vents s’ha dit que la crisi actual és molt més que econòmica, és moral, ètica. Certament aquesta afirmació no té res d’estrany, puix l’economia és una activitat humana i, per tant, com tota acció (...)

Llegeix

Catalunya: ara toca democràcia

Miquel Àngel Llauger. Escriptor i professor Crec que els que som de l’esquerra alternativa, o de l’esquerra verda, ens trobam una mica descol·locats amb la precipitació dels esdeveniments a Catalunya: nosaltres, de sempre, érem federalistes, o, potser, confederalistes. Mai no hem tingut cap dubte a (...)

Llegeix

Can Alcover acollirà el XXVI Seminari Blanquerna, que tractarà sobre la crisi econòmica i política.

,

Macià Calafat . Membre del Grup Blanquerna Els propers dies 27 i 28 d’octubre, Can Alcover serà l’escenari d’una nova edició del Seminari Blanquerna, organitzat per l’associació que duu el seu nom. El Grup Blanquerna és un espai de debat i reflexió, plural i transversal que, des de posicions (...)

Llegeix

Documents adjunts