L’altra mirada 13 / Gener 2013

L’ALTRA MIRADA 13. GENER 2013

Aquí teniu tots els articles que integren l’edició de la revista L’altra mirada 13. Gener 2013.

Llegir online la revista a issuu | Descarrega la revista en pdf

Corrupció a les Illes Balears

,

Lluís Ballester, professor de la UIB. Des de l’inici de la democràcia sabem moltes coses sobre la corrupció. Abans ens sabíem menys, però era tan o més freqüent entre els franquistes i els seus amics com ho ha estat després. Ara la coneixem una mica millor i fins i tot hi ha jutges que s’atreveixen a (...)

Llegeix

Avançam en la construcció d’una cooperativa política balear d’esquerres i ecologista

,

David Abril, Coordinador d’IniciativaVerds. La idea de fer una cooperativa política d’esquerra verda respon sobretot a dues qüestions: primer, el territori insular se’ns queda curt a l’hora de plantejar de terminats temes: necessitem “amics” a altres nivells (interinsular, estatal, europeu...); segon, (...)

Llegeix

Salvant Es Trenc: Ses Covetes

,

Toni Alorda, diputat del Parlament de les Illes Balears del PSM-Iniciativaverds-Entesa i més Menorca. Les recents interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia ordenant la demolició dels 68 apartaments il·legals de Ses Covetes abans de 15 de maig de 2013, culminen una lluita llarga per (...)

Llegeix

Per què un moviment feminista?

,

Lourdes Martin Clemente , de l’Espai d’igualtat d’Iniciativaverds Reproduïm íntegrament el text del manifest fundacional de FEMINISTES EN ACCIÓ: Les Associacions de Dones i Entitats Socials que formem part de la PlataformaxIgualtat, per afrontar la lluita contra les retallades i la pèrdua de drets (...)

Llegeix

Plataforma d’associacions de penasionistes i jubilats de Mallorca

,

Jaume Bonet, portaveu de la Plataforma El novembre passat es va constituir la Plataforma d’Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, integrada, de moment, per la secció de pensionistes i jubilats de CCOO, la d’UGT, la Federació d’associacions de Pensionistes i Jubilats CAIB, (...)

Llegeix

El 30D. Important manifestació soberanista

,

Maties Bennassar , membre Ateneu Pere Mascaró Convocada per la plataforma 31-D es celebrà com cada any, la manifestació de la Diada de Mallorca. La plataforma està composada per Arran, Associació Diada de Mallorca, ANC-Mallorca, Endavant, Entesa, Esquerra, Grup Blanquerna, IniciativaVerds, (...)

Llegeix

Retallades en cooperació

Pere Polo Fernández i Juan L Rodriguez Recipo , ONGD Ensenyants Solidaris. Cooperació STEI. Intersindical Davant les retallades que s’estan donant tant en l’estat espanyol, com en la resta d’administracions públiques, i referint-nos expressament al territori que ens incumbeix la CCAA deles Illes (...)

Llegeix

Reflexions de futur sobre l’espai socio-sanitari a Mallorca

,

Ignasi Gálvez , metge, malalt crònic i membre de Salut Oberta En l’àmbit sanitari, l’any que ara acaba serà recordat pel totum revolutum que el govern del partit popular va causar quan va anunciar el tancament dels Hospitals General i Joan March i per la mobilització de tota la societat contra (...)

Llegeix

Entrevista a Maria Bonnín Cortés

MARIA BONNIN és una dona que reuneix, en la mateixa persona, moltes de les característiques de les lluitadores polítiques i socials de l’època de la transició a les Illes. Com moltes d’elles, segueix encara activa i lluitant per aquells valors democràtics i socials. A la vegada, la seva singularitat (...)

Llegeix

28-N. La comunitat educativa s’autoorganitza

,

Josep Valero , President de l’APIMA de l’IES Marratxí i membre de la Junta de FAPA Mallorca. El 28 de novembre va ser una gran jornada reivindicativa en el món de l’ensenyament. A Mallorca 123 centres, de 36 municipis i amb una participació en torn de les 10.000 persones, digueren prou a les (...)

Llegeix

Contra la indecència, la paraula i la mirada

,

J. Jesús Camargo Davant la indecència, la paraula. Davant la mediocritat i el despotisme de qui ens governa, paraules que esqueixin les mentides, l’horror, i la ignorància. I les paraules que devinguin i fruitin en mirades, silenci dels ulls que tot ho diuen, que esdevinguin ràbia i indignació, i (...)

Llegeix

Els dits greixosos de Stalin

,

Miquel Àngel Llauger Demian Bedni, poeta i amic de Lenin, bolxevic fervent, va caure en desgràcia a causa del seu amor als llibres. Va cometre la imprudència d’anotar al seu diari que no li agradava prestar llibres a Stalin perquè embrutava les pàgines amb l’empremta dels seus dits greixosos. El (...)

Llegeix

Treballadors, sindicalistes i clandestins. Històries orals del moviment obrer a les Balears 1930-1950

Lila Thomàs i Andreu , de l’Ateneu Pere Mascaró Al pròleg del llibre, l’autor David Ginard Féron ens diu: El present volum aplega la transcripció d’un conjunt d’entrevistes enregistrades amb homes i dones, activistes polítics i socials que varen viure en la joventut i/o en l’edat adulta el període (...)

Llegeix

Documents adjunts