L’altra mirada 14 / Febrer 2013

Aquí teniu tots els articles que integren l’edició de la revista L’altra mirada 14. Febrer 2013.

Llegir online la revista a issuu | Descarrega la revista en pdf

La injustícia de les noves taxes

,

Antoni Salvà Clar , advocat El Butlletí Oficial de l’Estat del passat mes de novembre publicava la Llei 10/2012, que regula les taxes en l’àmbit de l’Administració de Justícia. El text va rebre una crítica frontal de l’oposició política i es tramità pel procediment d’urgència. També s’ha fet evident un (...)

Llegeix

Que no t’hipotequin la vida!

,

Fina Santiago,diputada del Parlament de les Illes Balears pel grup MÉS Amb l’esclat de la crisi econòmica i per una de les conseqüències més sagnants que es l’augment de l’atur, centenars de milers de persones han arribat a una situació límit que no els permet cobrir les seves necessitats bàsiques. (...)

Llegeix

LA INCINERADORA: una PP- herència letal

,

Marisol Fernández, regidora de la coalició MÉS a l’Ajuntament de Palma. Perquè estam cercant fems per tota Europa? Per respondre a aquest pregunta ens hem de traslladar al 21 de maig de 1992. Aquest data va suposar la culminació d’unes de les majors hipoteques econòmiques i mediambientals per (...)

Llegeix

La Plataforma pel Tren de Llevant reivindica la finalització de les obres

Plataforma pel Tren de Llevant La Plataforma pel Tren de Llevant va néixer amb l’objectiu d’aconseguir que el tren arribàs a aquesta comarca. Una vegada aconseguida la connexió Inca –Manacor es feia necessària la continuïtat del servei de transport fins a Cala Rajada. No va ser gens fàcil. El (...)

Llegeix

BiciCrida per Sant Sebastià

,

Josep Valero , membre de la Junta de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Mallorca (FAPA) Una altra vegada la plataforma en Defensa de la qualitat de l’educació pública CRIDA, ha tornat a sortir al carrer. Aquest pic participant en la Diada ciclista tradicional que es realitza a Palma (...)

Llegeix

El món capgirat

,

Maria Salleras Juan , Membre de l’Ateneu Pere Mascaró Davant una sèrie de fets que es repeteixen avui en dia a la nostra terra em fa l’efecte que, a vegades, el món es capgira i, sense cap dubte, ens desorienta. Enumer uns pocs fets que segur haureu vist o llegit als diferents mitjans de (...)

Llegeix

Austericidi i atur. (Alguns resultats de l’any 2012 i algunes previsions)

,

Rafael Borràs Ensenyat, membre de l’Ateneu Pere Mascaro i de l’ Executiva d’IniciativaVerds A l’hora de fer una avaluació dels danys de les polítiques d’austeritat neocon hom pot fer-la de forma integral i abastant àmbits diversos, com ara, les retallades a la democràcia, a la igualtat, a la equitat, (...)

Llegeix

Ses Fontanelles, l’antic Estany Blanc

,

Andreu Carrió i Català , diaca de l’Església. L’antic Estany Blanc (Ses Fontanelles), és el darrer espai que queda de l’albufera anomenada : del Prat de Sant Jordi, en aquest moment de la seva mil·lenària història, corr un risc real de desaparèixer per sempre. Els especuladors de sempre estan a (...)

Llegeix

“No queremos subir impuestos pero ya se verá”

Joana Lluïsa Mascaró, Diputada del Parlament de les Illes Balears pel grup MÉS No fa massa, ordenant papers, vaig trobar el retall d’un diari de novembre de 2011 amb una entrevista al Vicepresident Econòmic. El titular era el mateix que he manllevat per aquest article: “No queremos subir impuestos (...)

Llegeix

Entrevista: Biel Barceló Milta

En Biel neix a Palma. Té 45 anys. Casat i amb tres fills.És Llicenciat en Dret per la Universitat de les Illes Balears. També té el màster en Direcció d’empreses. És Tècnic Superior de la Comunitat Autònoma. La seva plaça és de lletrat adscrit a la Direcció General de Salut Laboral ara en serveis (...)

Llegeix

L’àrea d’inserció laboral d’Ateneu Alcari afectada per l’impagament del Govern

,

Pilar Ponce Rigo , directora d’Ateneu Alcari El 2012 ha estat un any molt difícil per aquesta associació que des de 1989 treballa a Mallorca en favor de la inclusió social i laboral dels col·lectius vulnerables de la nostra societat i molt especialment el col·lectiu de dones. L’entitat ha estat un (...)

Llegeix

Una conseqüència inesperada, PROSOCIAL

Miquel Cruz , membre de PROSOCIAL La història ens ensenya que les accions dels poderosos, aquells que tenen el monopoli de poder legislar, detenir, tancar o alliberar, cerquen assolir diferents efectes que perpetuïn els seus privilegis de classe, sovint els que estan sota el seu control (...)

Llegeix

L’opi informàtic

Carmel Bonnín Cortès És una constant històrica per part dels qui tenen el poder l’intent de mantenir el poble alienat i distret mitjançant festes, esports, etc i, d’aquesta manera, aconseguir que no s’adoni del que passa ni del per què passa el que passa, és a dir, per perpetuar l’statu quo que els (...)

Llegeix

Les propostes i els discursos d’esquerres, en temps de desafecció

,

Antoni Noguera, regidor del grup MÉS a l’Ajuntament de Palma. Vivim moments d’intensa desafecció de la ciutadania cap a la política institucional. La crisi econòmica i la crisi del sistema institucional, l’esfondrament de les perspectives de futur i dels projectes de vida de milions de persones (...)

Llegeix

Les últimes dècades a Itàlia i les pròximes eleccions polítiques

Marcello Belotti , coordinador SEL - España i candidat per a la Circunscripció Europa www.marcellobelotti.eu www.selspagna.eu Article en castellà LAS ÚLTIMAS DÉCADAS EN ITALIA Y LAS PRÓXIMAS ELECCIONES POLÍTICAS Per descriure la situació de la política italiana, així com les esperances i riscos avui (...)

Llegeix

Rosselló-Pòrcel: poeta, activista i observador del seu temps

Miquel Àngel Llauger Enguany commemoram el centenari del naixement de Bartomeu Rosselló-Pòrcel (1913-1938). Una comissió formada per l’Obra Cultural Balear, la Universitat de les Illes Balears i l’Institut d’Estudis Catalans el recordarà amb iniciatives diverses: de les institucions, no (...)

Llegeix

Documents adjunts