L’altra mirada 17 / Maig 2013

Aquí teniu tots els articles que integren l’edició de la revista L’altra mirada número 17 / Maig 2013.

Llegir online la revista a issuu | Descarrega la revista en pdf

El 1er de maig amb més atur

"En este país hay una partitocracia gobernada por una oligarquía que no rinde cuentas ni conecta con los ciudadanos", afirmava fa uns dies Joan Huguet, exdirigent del PP. No hi podríem estar més d’acord, sobretot després de comprovar la reacció d’aquells que ens governen, a tots els nivells, en (...)

Llegeix

La igualtat davant la llei i Noós

,

Antoni Salvá Clar , advocat A principis del 2006 un diputat del parlament balear recriminava al president haver invertit 1.2 milions d’euros públics amb un fòrum de dos dies sobre turisme i esport. La premsa ja es va fer ressò de què l ’adjudicatari de tal “ganga” era el gendre del rei i que (...)

Llegeix

Una nova etapa en la vida del catolicisme

Josep Amengual i Batle , doctor en Teologia i Història, i professor. Els esdeveniments vaticans dels mesos de febrer i març han encarrilat el papat d’una manera sorprenent. Per moltes voltes que li donem, cap renúncia al papat havia estat com la de Benet XVI, plenament voluntària, independentment (...)

Llegeix

Fes una passa més, fes objecció fiscal!

,

Carles Valentí , objector fiscal i educador social Quan me disposava a escriure aquest article he rebut un correu de l’Eco xarxa en el que criden a l’acció per a la Revolució Integral. Tal com ells diuen: cal passar a l’acció. Ja no basta indignar-se i manifestar el nostre descontent en els carrers o (...)

Llegeix

Una visió molt personal

, , ,

Marián Suárez , professora de secundària "Som molts els que ens demanàvem com era possible que a Eivissa no hi hagués persones afectades pels desnonaments. No sé si darrere, al costat, per baix o per damunt de l’Eivissa glamourosa de l’estiu i de l’Eivissa benestant de la tranquil·litat hivernal (...)

Llegeix

De Guindos & Bankia (Malapraxis)

Manel Ametller Reure , afectat per l’Expedient de Regulació d’Ocupació de Bankia - Menorca En aquest corrupte país nostre, no ha molt temps, existien unes institucions sense ànim de lucre, anomenades caixes d’estalvis, que a més de guardar i deixar diners feien el bé a través de les seves obres (...)

Llegeix

Rescata’t a tu mateix!

Jaume Garau , doctor en Economia Aplicada Els bancs de l’Estat espanyol obtingueren 9.000 milions d’euros de benefici l’any 2011: l’equivalent al tot el pressupost anual en sanitat de 9 Comunitats Autònomes. Google, Apple i Ikea continuen pagant impostos mínims, gràcies al seu entramat de (...)

Llegeix

10a Assemblea Nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds

Miquel Rosselló , president de l’Ateneu Pere Mascaró He tingut ocasió d’assistir, dins la delegació mallorquina d’Iniciatiavaverds, a la 10a assemblea nacional d’ICV. Una assemblea que ha reunit a un milenar de delegats i delegades d’arreu de Catalunya i que era una fita molt important per la formació (...)

Llegeix

Entrevista a Daniel Christian Wahl

,

DANIEL CHRISTIAN WAHL Neix a Munich. Té 41 anys. Des de fa tres anys és resident i fa feina a Mallorca. Llicenciat en Biologia per la Universitat d’Edimburg. És també màster en Ciències Holístiques de l’acreditat Schumacher College, doctorat en Disseny per a la sostenibilitat per la Universitat de (...)

Llegeix

Ha nascut Biciutat

, ,

Antonio Canaves Martín , Biciutat de Mallorca Biciutat de Mallorca neix per la iniciativa d’un grup de ciclistes urbans fins ara coneguts com a ‘ col·lectiu Massa Crítica ’. Era vital registrar-nos legalment com a associació, per tal de poder: desenvolupar plenament una tasca de defensa dels (...)

Llegeix

Espai Mallorca: crònica d’una desfeta, d’una reivindicació i d’un nou horitzó

Col·lectiu Crits i Renou L’Espai Mallorca, obert des del 1998 a la ciutat de Barcelona, va tancar les seves portes el passat 5 de novembre de l’any passat davant la impassibilitat de les institucions públiques de les Illes Balears. Va tancar amb l’excusa que no era un espai rendible, sinó una (...)

Llegeix

Despertem!!! No és una democràcia ...

J. Jesús Camargo 1. No és una democràcia un país on els ciutadans no hem pogut triar democràticament al nostre cap d’Estat. 2. No és una democràcia un país que es considera modern quan no és capaç de virar cap a una veritable laïcitat, que és una exigència essencial d’un Estat modern i democràtic. Sense (...)

Llegeix

Cabòries d’un ciutadà astorat*

,

Carmel Bonnín , escriptor i advocat Primera Segons he llegit fa poc a la premsa, el Govern d’Espanya, més en concret el president Rajoy, no pot ni vol adaptar la Llei Hipotecària a les directrius que la Unió Europea li ha marcat i la iniciativa i el clam popular li exigeixen, perquè el sistema (...)

Llegeix

Equador, eleccions 2013: Un triomf imparable de Rafael Correa

Xabier Villaverde Cantero , Coordinador del Departamento de Asesoría a Regionales y Empresas del Fondo Ecuatoriano Populorum Progressio, FEPP Mario Cadena López, Director Ejecutivo de la Red Nacional de Finanzas Populares y Solidarias del Ecuador, RENAFIPSE Llatinoamèrica i la crisi mundial (2ª (...)

Llegeix

“...mentre em resti un bri d’alè”. Notes sobre la tasca cívica de Josep M. Llompart (1925-1993)

Pilar Arnau i Segarra “Despotisme il·lustrat, despotisme il·lustrat!” diuen que cridà Llompart en assabentar-se dels resultats del referèndum de l’OTAN de 1986. Certament, Llompart, que havia participat en gairebé totes les iniciatives polítiques antifranquistes dels darrers anys del règim i de la (...)

Llegeix

La Revolta dels Enllaçats, de Tomeu Martí

Maties Garcies Salvà En el penúltim llibre que acaba de treure, Tomeu Martí deixa constància d’aquests anys d’atacs del PP contra la llengua catalana. Alhora, també hi fa la crònica de la defensa de l’idioma que ha protagonitzat Mallorca d’una manera com no havia fet mai. La majoria electoral del PP (...)

Llegeix

La banca culpable

Rafel Borràs i Ensenyat “En las finanzas éticas, tal como se desarrollan en Banca Populare Etica en Italia, y en FIARE, en España, no se utiliza simplemente un servicio financiero, sino que se entienden las finanzas como un instrumento muy potente para cambiar el mundo” Aquesta és una de les (...)

Llegeix

Documents adjunts