L’altra mirada 21 / Octubre 2013

Descarregar revista en PDF | Visualitza la revista online

Editorial 21 | L’èxit d’una vaga

Nanda Ramon La vaga d’ensenyants encetada dia 16 de setembre després de mesos de provocacions per part del Govern i de mobilitzacions de resposta per part de la comunitat educativa, s’ha encetat amb un 90% de seguiment i el suport explícit dels alumnes i les famílies. A més, des del primer (...)

Llegeix

El foc no és el problema

Biel Vicens, professor Conseller de Medi Ambient i Ordenació Territori 2007-2011 Cada cop que hi ha un incendi forestal rellevant es genera un gran debat mediàtic que, posteriorment, es dilueix ben aviat en apagar-se les darreres flames i refredar el terreny. Aquest estiu el foc ha cremat (...)

Llegeix

I ara què feim senyor President?

Lila Thomàs i Andreu Fa dos anys i quatre mesos es celebraren les eleccions autonòmiques i municipals a les nostres Illes. Una fita històrica, el Partit Popular aconsegueix la majoria absoluta al Parlament de les Illes Balears, 34 diputats i diputades d’un total de 59, majoria també als Consells (...)

Llegeix

Hem fet història!

Toni Baos, secr. General FECCOO illes Més de 100.000 persones participen en la manifestació contra la imposició i en defensa de l’educació. Que no, que no som uns radicals, que el TIL i la LOMCE molesten per allò que imposa a tota una societat democràtica que ha de participar i consensuar la futura (...)

Llegeix

Motius per a una vaga

Xus Bibiloni Antich Assemblea de Docents El canvi de Govern a les Balears ha suposat el començament d’una època negra per a l’educació a les nostres illes. L’educació és la principal garantia de formació, d’inclusió, d’integració laboral i de cohesió social, sempre partint de la cultura i de la llengua (...)

Llegeix

Tots els colors del verds

Josep Valero. President APIMA IES Marratxí. Raimon, Lluïs Llac, Maria del Mar Bonet...Com un revival dels anys setanta, les cançons de protesta i les referències a les mateixes, han acompanyat les diferents mobilitzacions del docents i del conjunt de la comunitat educativa. Jo també me vull (...)

Llegeix

Lloguer turístic i prosperitat compartida

David Abril, coordinador d’IniciativaVerds i diputat de MÉS El passat mes d’agost va esclatar una polèmica, la de la prohibició o regulació del lloguer turístic particular, que des d’una mirada d’esquerres i alternativa no hem de permetre que quedi reduïda a una anècdota d’estiu, ans al contrari: és (...)

Llegeix

Ressenya del llibre ““Cinco ensayos sobre la crisis y sus consecuencias para el estado de bienestar” de Josep Maria Bricall.

Ferran Navinés El passat mes de gener s’ha publicat el llibre del professor Josep Maria Bricall titulat “Cinco ensayos sobre la crisis y sus consecuencias para el estado de bienestar”, publicat per l’editorial RBA Libros, SA., Barcelona (2013). Presentem a continuació una ressenya breu1 dels (...)

Llegeix

Entrevista a Jorge Morales de Labra

Biel Pérez i Josep Valero Expert en regulació elèctrica. Té 37 anys, nascut a Madrid i resident allà mateix. Té catorze anys d’experiència, és enginyer industrial i, ja abans d’acabar la carrera treballava en el sector elèctric. Ara és empresari del sector renovables. I membre de moltes associacions (...)

Llegeix

Alternatives energètiques a les Illes Balears

Lila Thomàs i Andreu, membre de l’Ateneu Pere Mascaró Dins el cicle d’Alternatives a la crisi, organitzat per la Fundació Emili Darder i l’Ateneu, el dimecres 25 de setembre tingué lloc el debat al Club Diari de Mallorca amb la presència d’un nombrós públic interessat. Pere Sampol, director de la (...)

Llegeix

Anam a MÉS

David Abril, coordinador d’IniciativaVerds i diputat de MÉS El proper 26 d’octubre celebrarem l’Assemblea constituent de MÉS per Mallorca. Deixarem enrere la sopa de sigles que de forma exitosa va convertir la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa en la tercera força política a les institucions (...)

Llegeix

Trobada anual de l’ Institut del Triangle de Mar Blava

Miquel Rosselló,President de l’Ateneu Pere Mascaró L’ Institut del Triangle de Mar Blava ha organitzat aquest any la seva habitual Trobada a l’Alguer, a la seu de l’Obra Cultural, exercint d’excel·lent amfitrió el company Carlo Sechi. Assistirem a part dels companys de l’Alguer, representants de la (...)

Llegeix

Documents adjunts