L’altra mirada 22 / Novembre 2013

_
Descarregar revista en PDF | Visualitza la revista online

L’hora de MÉS per Mallorca

L’hora de MÉS per Mallorca Pere Sampol Alguns comentaristes han volgut llevar importància al fet que l’Assemblea de MÉS fos oberta a tothom, amb l’argument que els partits ho tenien tot controlat. La realitat, però, és que, per primera vegada en la història de Mallorca, una nova organització (...)

Llegeix

Eleccions a Alemanya: un exemple més

Eleccions a Alemanya: un exemple més Jaume Garau Doctor en Economia Els resultats de les recents eleccions a Alemanya foren recollits per una gran part de la premsa espanyola amb encapçalaments com: “Merkel arrasa” (El País); “Merkel consigue una victoria histórica” (El Mundo); o “Los (...)

Llegeix

Sentència del TC contra el requisit del català: Coherència minoritzadora

Sentència del TC contra el requisit del català: Coherència minoritzadora Joan F. López Casasnovas La llei de reforma de la funció pública a les Illes Balears va ser aprovada el juliol de 2012 i el Tribunal Constitucional (TC) en dictamina el recurs d’inconstitucionalitat el 26 de setembre de 2013 (...)

Llegeix

Ja ens l’han feta!

Ja ens l’han feta! Magdalena Palou Consellera de MÉS al Consell de Mallorca A principis del mes d’octubre de l’any 2013, ens n’hem de recordar, el PP ha autoritzat la importació de residus per incinerar a Son Reus. Per fer possible aquest desastre mediambiental han fet falta moltes maniobres: (...)

Llegeix

MÉS per Palma, per sortir del forat negre

MÉS per Palma, per sortir del forat negre Macià Calafat Els inicis d’un nou projecte polític sempre són complicats. Encara més en uns moments com els actuals, de crisi econòmica i social i de desprestigi de la política. La ciutadania està indignada i, cada vegada més, mobilitzada contra els abusos (...)

Llegeix

Els perquès d’un despropòsit

Els perquès d’un despropòsit Ismael Pelegrí i Pons IES Joan Ramis - Maó Aquest és un text escrit amb el cor. M’hauria agradat deixar passar un temps prudencial per passar el sedàs de la raó i ordenar la voràgine en què hem viscut els docents de l’IES Joan Ramis darrerament. Però som encara al bell (...)

Llegeix

Una tardor verda a educació

Una tardor verda a educació Isabel Busquets Responsable de la sectorial d’educació de MÉS per Mallorca Aquest curs escolar, sens dubte, no ha començat d’una manera normal. De fet, m’atreviria a dir que aquesta tardor no ha estat una tardor normal. Ans al contrari, ha estat una “primavera” VERDA i (...)

Llegeix

La lluita dels docents. La confiança dipositada en l’horitzontalitat

La lluita dels docents. La confiança dipositada en l’horitzontalitat Guillem Barceló Membre del Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents “A les assemblees de centre tenim la impressió que la nostra veu es pot transformar en fets, que tenim veu en les decisions que es prenen”. Aquesta és una de (...)

Llegeix

Uns Pressupostos colonials de l’Estat

Uns Pressupostos colonials de l’Estat Grup d’Economia de MÉS L’escàndol, si es pot parlar d’escàndol en una societat que gairebé ja ha esgotat la capacitat d’escandalitzar-se, ha esclatat quan s’han coneguts les inversions previstes en el Pressuposts Generals de l’Estat per a les Illes Balears. Com (...)

Llegeix

La manipulació sobre el Pla Hidrològic de les Illes Balears* 1a part

La manipulació sobre el Pla Hidrològic de les Illes Balears* 1a part *article publicat al blog de l’autor i traduït al català, amb l’autorització d’aquest. Alfredo Barón Hidrogeòleg Des del pas del PHIB pel Consell Balear de l’Aigua -CBA, s’han succeït una sèrie de notes del gabinet de premsa, (...)

Llegeix

Mercat laboral i ideologia

Mercat laboral i ideologia Rafael Borràs Ensenyat Membre de l’Ateneu Pere Mascaró La publicació de les dades de l’enquesta de Població Activa –EPA- del tercer trimestre de 2013 ha coincidit amb la campanya del PP per vendre la irreal idea que estem superant la crisi i que, per tant, anam pel bon (...)

Llegeix

Cambra de comerç de Mallorca: un nou president, amb el repte de gestionar el futur de l’entitat

Cambra de comerç de Mallorca: un nou president, amb el repte de gestionar el futur de l’entitat Josep Mallol Economista i assessor empresarial Les Cambres de Comerç, Indústria i Navegació, tenen els seus orígens a finals del segle XIX, es van instaurar com eines per aconseguir beneficis per el (...)

Llegeix

Entrevista: Fina Santiago

Fina Santiago Rodriguez- Diputada de MÉS Per Gabriel Pérez i Josep Valero Després de passar el corresponent control de seguretat trobam na Fina que ens espera a la seu parlamentària de MÉS pegant una ullada als diaris. Malgrat estar plena a caramull de feina ens rep com si no tingués res més a (...)

Llegeix

El Seminari Blanquerna

El Seminari Blanquerna reflexionà sobre les alternatives a l’statu quo de les relacions Balears – Espanya Tomeu Martí President Grup Blanquerna El XXVII Seminari Blanquerna, l’escola de pensament del Grup Blanquerna, es va celebrar el cap de setmana de l’11, 12 i 13 d’octubre a s’Arenal de (...)

Llegeix

Hi ha un sector agrari ecològic

Hi ha un sector agrari ecològic Nofre Fullana Tècnic d’APAEMA L’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA) neix ara fa 7 anys en el marc de la necessitat de crear una entitat que doni suport a les pageses i pagesos que trien aquesta opció, no només agrària, sinó gairebé (...)

Llegeix

Mar Blava : aliança per un mar d’aigües blaves , no negres

Mar Blava : aliança per un mar d’aigües blaves , no negres Sara Pizziato Secretariat de l’Aliança Mar Blava El passat 9 de juliol va ocórrer una cosa insólita : la unió d’unes cinquanta entitats d’Eivissa i Formentera amb l’objectiu de frenar el projecte d’exploració d’hidrocarburs de la petroliera (...)

Llegeix

Joan Verger, Montuïri.

Joan Verger, Montuïri. Empenyent el PP municipal a governar Llorenç Carrió Joan Verger m’espera al bar Ànima a l’entrada del poble. En Joan és el cap de l’oposició a Montuïri i si hagués aconseguit només tres vots més, en seria el batle. A més, és el Secretari d’organització del PSM i això, com he (...)

Llegeix

#26O SomMÉS

#26O SomMÉS Biel Barceló Coordinador de MÉS per Mallorca La manifestació del passat 29 de setembre amb més de 100.000 persones als carrers de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera va representar el moment culminant d’una mobilització sense precedents a les illes Balears. La imposició del decret (...)

Llegeix

Avui, no és un dia normal

Avui, no és un dia normal Manel V. Domènch Bestard- Docent CEPA Son Canals Sr. Director, Sr. Cap d’Estudis, Sra. Secretària, Sra. Cap d’Estudis de Distància, Sres. i Srs. Caps de Departament, Sres i Srs. Tutores i Tutors, companys d’anys anteriors , companys nous , amics tots: Vet aquí el meu (...)

Llegeix

Gràcies als docents!

Gràcies als docents! Antoni Noguera- Regidor de MÉS a l’Ajuntament de Palma Per la seva DIGNITAT, que ha remogut consciències i impulsat la manifestació més gran que ha vist mai Mallorca, despertant la solidaritat, l’orgull, la implicació i la complicitat de milers de mallorquines i mallorquins (...)

Llegeix

Vaga política? Parlem-ne...

Vaga política? Parlem-ne... Miquel Gallardo i Esgleas- Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i Ciències del Treball a la UPF. Durant aquestes darreres setmanes hem sentit destacades veus, entre elles la del President de les Illes Balears i la del Ministre Wert, qualificant com a (...)

Llegeix

Naturalesa, paisatge, i l’Horta de València

Naturalesa, paisatge, i l’Horta de València Miquel Àngel Llauger Escriptor i professor No fa gaire, en un curs a distància, participava en un debat telemàtic sobre el territori, en què una dotzena de diletants parlàvem (escrivíem) sobre el binomi naturalesa / paisatge. El punt de partida ens el (...)

Llegeix

L’adéu al mestre

L’adéu al mestre, de Guillem Frontera Nanda Ramon- Professora El passat dia 10 d’octubre va tenir lloc al Casal de Can Alcover de Palma la presentació de la darrera novel·la de Guillem Frontera, L’adéu al mestre. Hi prengueren part la responsable del Club Editor, Maria Bohigas –flamant editora (...)

Llegeix

Documents adjunts