L’altra Mirada 28 | maig 2014

Perquè MÉS per Mallorca no es presenta a les eleccions europees i dóna suport a les candidatures encapçalades per ERC i Compromís?

Biel Barceló Coordinador de MÉS per Mallorca La decisió de no concórrer a les eleccions europees s’ha pres després d’un procés de consulta i de deliberació amb les bases de la coalició MÉS per Mallorca. Com a conseqüència d’aquest procés es va constatar, d’una banda, que no hi ha cap candidatura (...)

Llegeix

De l’Europa dels bancs a l’europa dels ciutadans

Pere Sampol i Mas Director de la Fundació Emili Darder Amb aquest títol l’Ateneu Pere Mascaró i la Fundació Emili Darder, el passat 12 d’abril, a Can Alcover, celebraren una jornada de reflexió sobre el procés de construcció de la Unió Europea, la seva evolució i la responsabilitat de les seves (...)

Llegeix

Ni Company ni amic del Medi Ambient

David Abril Diputat del grup MÉS al Parlament de les Illes Balears Al primer pacte de Progrés, durant els anys 1999-2003, Gabriel Company ja era dirigent d’ASAJA, el lobby encarregat de boicotejar la protecció dels espais naturals amb la creació de parcs naturals, com el de la Serra de (...)

Llegeix

Un projecte d’il·lusió renovada on tot és possible

Vicenç Rodrigo President de FAPA Mallorca Tot arriba i tot passa, sortosament, i el 28 de març vàrem celebrar la XXV assemblea ordinària de la Federació d’Associacions de pares i mares d’alumnes de Mallorca i dic això perquè els cursos van passant molt aviat però curiosament, a causa del conflicte (...)

Llegeix

Una marxa i una declaració

Nanda Ramon Mestra Les tardanes vacances de Pasqua d’enguany han permès tancar el dilatadíssim segon trimestre amb un seguit d’actes de mobilització de la comunitat educativa. Un dels actes més rellevants ha estat, sens dubte, la celebració de la Marxa per l’Educació, que va tenir lloc el 12 (...)

Llegeix

Primer de Maig més que mai

Pep Lluís Garcia Secretari d’organització de CCOO Illes Balears El proper 1r de maig els treballadors i treballadores ens manifestarem pels carrers de les principals ciutats del món, recordant els fets que van ocórrer al 1886 a Chicago i que varen suposar aconseguir les vuit hores de (...)

Llegeix

15A, hem pres la paraula

Josep Valero Vocal de la Junta Directiva de FAPA Mallorca. El 15 d’abril s’inicià el procés de debat del Llibre Verd de l’Educació. Darrera de la “pompositat” del nom, el que hi ha és una iniciativa de la Plataforma CRIDA, per endegar un debat públic amb tota la comunitat educativa i sectors (...)

Llegeix

ERC, EU, MÉS i PSIB denuncien el Pla Hidrològic de Balears davant la Unió Europea

S’ha presentat en roda de premsa conjunta, aquests dies passats, la denuncia davant la Unió Europea de Pla Hidrològic de les Illes Balears. A la convocatòria hi han participat Mercedes Garrido, responsable de Medi Ambient del PSIB-PSOE; David Abril, diputat de MÉS; Joan Lladó, president d’ERC; (...)

Llegeix

Necessitat d’Europa

Joan F. López Casasnovas Al parlament europeu sorgit de les urnes el 25 de maig, no hi tindran escó eurodiputats com Raül Romeva, Maria Badia, Raimon Obiols, etc. perquè ja no s’hi hauran presentat. Altres no hi seran perquè, tot i presentar-s’hi, no hauran estat elegits. Òbviament, n’hi haurà (...)

Llegeix

PREGÓ XV Fira Estatal de Biodiversitat Cultivada i 8a Diada d’Agricultura Ecològica - Porreres 2014

Manel Vicent Domènech Bon vespre a totes i a tots. En primer lloc voldria complir un encàrrec que m’han fet els organitzadors d’aquesta fira : recordar a un company que ens ha deixat fa poc, de forma sobtada i amb tan sols 37 anys em referesc a Juan Ma González de Red de Semillas de Andalucia (...)

Llegeix

Entrevista: Mika Noguera Ferrando

Presidenta del GOB Mallorca Per Pep Valero i Biel Pérez Mika Noguera Ferrando, 30 anys. Llicenciada en Ciències Ambientals, Màster en gestió d’Espais Naturals Protegits, i ara està acabant la Formació del Professorat. Nascuda a Palma, encara que actualment viu a Bunyola. Fa cinc mesos que és (...)

Llegeix

Neix l’Associació Mercat Social Illes Balears

Miquel Rosselló Secretari de la Junta Promotora de la nova associació i President de l’Ateneu Pere Mascaró Com vàrem informar al número 26 de l’Altra Mirada fa un any que un grup de persones vinculades d’una forma o altra a l’economia social i solidària de Mallorca i de Menorca treballem per (...)

Llegeix

SOM MÉS, per recuperar el futur

Macià Calafat El passat dimecres 16 d’abril, més de 80 persones varen participar, a Palma, en l’acte de presentació de la campanya SOM MÉS, organitzada per MÉS PER MALLORCA amb la finalitat de mobilitzar la ciutadania a favor del canvi polític a les Illes Balears. Sota el lema "Recuperem el (...)

Llegeix

FIARE banca ètica se consolida

Miquel Rosselló President del Ateneu Pere Mascaró, entitat sòcia de FIARE FIARE fa deu anys que treballa per construir una Banca ètica, ciutadana i cooperativa. Una cooperativa de crèdit en mans i al servei de la ciutadania, en la qual les persones que dipositin els seus estalvis sabran sempre (...)

Llegeix

Miquel Ensenyat, batle d’Esporles: “Per promoure el poble, tornaria a firmar el conveni del Camí avui mateix”

Llorenç Carrió Llegint alguns diaris, algú podria pensar que en Miquel és un batle corrupte, un més que fa de cacic donant feina a tothom a canvi de favors... “Tots els polítics són iguals”. Aquesta és la frase que els agrada sentir a dir a aquells polítics que ho fan malament, no?, per així poder (...)

Llegeix

Eleccions mogudes a Perpinyà i Catalunya Nord

,

Pere Manzanares, Perpinyà El resultat de les eleccions municipals dels 23 i 30 de març a Perpinyà i a Catalunya Nord, amb alguns matisos, correspon bastant a la resta de l’Estat francès. El partit socialista, majoritari a la cambra dels diputats i al senat com a Catalunya Nord al Consell (...)

Llegeix

Els trets inquietants de l’estafa

Sebastià Mesquida Les veus solemnes sempre podem ser sospitoses. Perquè l’home rarament té res de solemne, i no deixa mai de ser afectat per límits rigorosos. Però hi ha circumstàncies que semblen cridar cap a la solemnitat, i batecs particulars que empenyen cap a ella. Segurament es pot dir (...)

Llegeix

El futur de les Illes Balears i del País Valencià davant del procés sobiranista de Catalunya

Macià Calafat Els dies 3, 17 i 31 de març el Club Diario de Mallorca ha acollit el cicle “El futur de les Illes Balears i del País Valencià davant del procés sobiranista de Catalunya”, organitzat conjuntament per la Fundació Emili Darder i l’Ateneu Pere Mascaró. Al llarg de tres setmanes, hi han (...)

Llegeix

40 anys després d’aquell 25 d’abril a Portugal

Rafel Borràs De l’Ateneu Pere Mascaró Grândola, vila morena Terra da fraternidade O povo é quem mais ordena Dentro de ti, ó cidade ... Sembla mentida el ràpid que passa el temps. Avui ja fa 40 anys d’aquell 25 d’abril de 1974 en que esclatà la Revolução dos Cravos (revolució dels clavells). A les (...)

Llegeix

Pere Ferrer: Contraban, corrupció i estraperlo a Mallorca (1939-1975)

Jaume Mateu i Martí Per distintes raons, entre les quals l’amistat, he tengut el privilegi de ser testimoni de vista de la feina intensa que ha esmerçat Pere Ferrer en l’elaboració de “Contraban, corrupció i estraperlo a Mallorca (1939-1975). Haver seguit en primera línia la construcció de (...)

Llegeix

Julian Assange i la democràcia

Pau Obrador Quan el 2010 Wikileaks va filtrar milers de documents secrets americans són molts els que van pensar que s’obria una nova era de la transparència. La filtració s’ha qualificat com una de les contribucions més importants a la democràcia des de la fi de la guerra freda. Jo no n’estic (...)

Llegeix

Miquel Àngel Joan «Llonovoy» Maceta. Diari d’un indígena

Maties Garcias Professor de l’EOI És habitual que el polifacètic artista Miquel Àngel Joan «Llonovoy» ens regali el seu enginy lingüístic i actoral en tota casta d’actes públics de caràcter recreatiu o reivindicatiu, com pregons d’inici de festa, clams en defensa del territori, gales i aplecs (...)

Llegeix

Els tentacles de les tenebres. Un govern contra l’escola

Nanda Ramon Assemblea de Docents El tenebrós títol del llibre de l’Assemblea de Docents amaga paradoxalment una realitat rutilant: la força imparable de la raó, la perseverança i el bon humor, les tres senyes d’identitat del moviment assembleari que els docents de les Balears han sabut tirar (...)

Llegeix

Documents adjunts