Consells ecològics a tocar de mà

Biel Salas
Ekomind

Vivim un temps de canvis i els consumidors cada vegada tenen més clar que cada compra transforma el nostre entorn. Amb la idea de fer cada vegada més fàcil el consum responsable neix el projecte Ekomind, la iniciativa d’un grup d’emprenedors mallorquins que s’han marcat per objectiu facilitar la transició cap al consum just, sostenible i responsable. Malen, Biel i Jorge han creat una app directori que facilita localitzar els establiments, professionals, productors i entitats on es pot fer aquest tipus de consum, tant a les balears com arreu del món. Actualment el projecte compta amb més de 400 punts d’interès, ekopoints, 100 de Balears i la resta del món que usuaris del projecte van compartint.

A més l’app d’Ekomind incentiva compartir les experiències. Actualment la recomanació boca-orella o d’un amic genera molta més confiança que un anunci, per exemple. Els consumidors acudeixen a Internet per a llegir opinions d’allò que necessiten comprar. Així, Ekomind proposa un directori de caràcter internacional on es poden trobar de manera senzilla empreses i associacions sostenibles.

Ekomind proposa un joc on es posa en valor el consumo responsable i d’una forma divertida competir i compartir amb els amics les bones experiències.Cada més es premia als usuaris més actius en comentaris i en recomanació de llocs nous fent un ranking de participació. Així el directori creix amb la participació dels usuaris i s’estableix una xarxa dels Ekopoints i dels consumidors.
Es poden aconseguir premis intangibles, medalles establertes al ranking de major participació. Així como també premis tangibles com productes, servicis ecològics proporcionats per les empreses del directori.

També vol servir com a eina de fidelització, una eina que facilita la comunicació entre els ekopoints i els consumidors, donant facilitats per a què es puguin comunicar entre ells, explicar novetats i enviar promocions. Segons Malén Salas, cofundadora del projecte: “és una eina que ajuda a l’usuari a consumir millor en el seu dia a dia i per a les empreses i entitats és una eina per a doner a conèixer la seva visió de consum sostenible”.

Els creadors del projecte, Malén Salas, Biel Salas i Jorge Oceja creuen en la difusió del projecte entre els ciutadans, empreses i entitats que estiguin sensibilitzades amb les problemàtiques socials i mediambientals i vulguin sumar-se a aquesta iniciativa aportant el seu "granet d’arena" per a generar un canvi en el nostre entorn.

Durant els dies 9, 10 i 11 de juny es celebrà l’eko-gimcana, un joc per a descobrir mitjançant pistes i un poc d’orientació els indrets on es pot fer aquest consum alternatiu. Com a acte de cloenda, el passat 11 de juny es va fer un eko-berenar, una trobada de professionals i usuaris del projecte. Amb coques i pastissos eco i sense gluten, gelats vegans i cervesa artesana a l’Espai MentePensante.

Participar a Ekomind es molt fàcil, visita www.ekomind.com, descarrega l’aplicació de mòbil o segueix el facebook d’Ekomind. Per a qualsevol dubte o suggerència pot posar-se en contacte a info@ekomind.com.