L’Altra Mirada 31 | setembre 2014

Un curs polític decisiu

Miquel Rosselló President de l’Ateneu Pere Mascaró L’alto el foc a Gaza, a pesar de que el conflicte continua enquistat i la guerra embruta molts d’indrets del planeta, ens permet començar aquest nou curs polític amb una bona noticia. Lamentablement les bones noticies s’acaben aviat. La Unió (...)

Llegeix

Perspectives de final de legislatura i com afrontar el canvi necessari

Biel Barceló Coordinador de MÉS per Mallorca Afrontam el final de la legislatura igual que va començar: amb una decisió exemplificativa de les prioritats de Bauzá. Quan el novembre de 2011 les entitats de discapacitats reclamaven al Govern el pagament de les quantitats endarrerides, Bauzá (...)

Llegeix

Privatització d’AENA i la indefensió dels ciutadans de balears

, ,

Antoni Verger Portaveu MÉS per Palma Els ciutadans d’aquestes Illes patim des de sempre AENA i tot el que significa, un sistema aeroportuari centralitzat, aberrant, una autèntica anomalia a Europa. A tot el món occidental els sistemes aeroportuaris s’articulen amb aeroports autònoms, lligats (...)

Llegeix

‘Cas Nóos’, segona part

,

Marisa Goñi Periodista El ’cas Nóos’ entra en una nova fase, allunyada ja dels dominis del jutge José Castro que va mantenir la imputació de la infanta Cristina per delictes fiscals i blanqueig de capitals en l’acte de tancament de la instrucció del juny passat. El focus mediàtic es trasllada (...)

Llegeix

Un futur millor és a les nostres mans

MÉS per Menorca Menorca necessita, més que mai, d’una gestió política, a nivell local i insular, que tengui en compte les singularitats de l’illa i que sigui capaç, sobretot, d’escoltar allò que la societat reclama als seus representants, que han d’estar, sempre, al servei dels interessos (...)

Llegeix

La fossa de Sant Joan: un exemple d’autèntica normalitat democràtica

,

Bartomeu Garí Historiador i vocal de Memòria de Mallorca Pens que l’any 2006, amb la fundació de l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca, ara Memòria de Mallorca, fou un moment d’inflexió pel que fa al coneixement de l’abast de la repressió de la Guerra Civil a Mallorca, a (...)

Llegeix

XV conveni col·lectiu d’hostaleria de Balears 2014-2018

,

Ginés Díez González Secretari General FECOHT-CCOO Illes Balears Signat i ja publicat al BOIB núm. 103 de 31 de juliol de 2014 el XV Conveni Col·lectiu d’Hostaleria Illes Balears, toca fer una reflexió de com s’ha donat aquest conveni. La primera sorpresa que ens trobem és el canvi, legítim, per (...)

Llegeix

No són balances fiscals

, ,

Guillem Lopez i Casasnovas Universitat Pompeu Fabra La balança fiscal calcula la diferència entre les despeses que el govern central realitza en un territori i els ingressos fiscals que s’obté d’aquest. Notem la definició: despesa A un territori. No PER als ciutadans beneficiaris. Posem èmfasi: (...)

Llegeix

No s’albira cap recuperació social

,

L’apunt socioeconòmic Rafel Borràs Les dades: Complicada tria la d’aquest mes. Malgrat el tarannà estiuenc, el mes de juliol i els primer dies d’agost han estat molt prolixos en dades socioeconòmiques. En comentarem tres força importants: L’EPA del segon trimestre de 2014, l’Enquesta Anual de (...)

Llegeix

Agost

He mirat aquesta terra Josep Ma. Foguet Coll Agost. Temps de vacances, de desconnexió, de relax. En teoria és així. Pels illencs, i en concret pels menorquins potser no és ben bé així. Cues a la carretera general, platges que no s’hi cap, restaurants plens, jornades de feina esgotadores pels (...)

Llegeix

Premi als infractors ?

El nord també existeix Mateu Martínez Martínez Després de 30 anys amb competències urbanístiques, finalment el Parlament va aprovar el març passat l’anomenada Llei d’ordenació i ús del sòl. Malgrat haver estat definida com una norma bàsicament instrumental, té diverses disposicions d’un contingut que (...)

Llegeix

L’entrevista a David Abril Hervás

David Abril Hervás Coordinador d’IniciativaVerds i Diputat de MÉS al Parlament de les Illes Balears Per Biel Pérez i Pep Valero D’on véns? He nascut a Inca l’any 1975, fill de pares andalusos, vaig començar a fer feina als 14 anys a una fàbrica de sabates, com els meus pares. La primera nòmina va (...)

Llegeix

Ona Mediterrània, el millor instrument per avui, la millor aposta per demà

Tomeu Martí i Florit d’Ona Mediterrània la ràdio associativa que es pot escoltar a través de la web (onamediterrania.cat) a través de la Freqüència Modulada (98.0) i a través de tots els dispositius mòbils i de tots els sistemes de potcast. Ona Mediterrània és una ràdio de proximitat, pensada en (...)

Llegeix

La campanya “Som MÉS, recuperem el futur”: mobilització i participació per construir una nova Mallorca

,

Macià Calafat El 16 d’abril més de 300 persones varen participar en l’acte de presentació de la campanya “Som MÉS, recuperem el futur”, organitzada per MÉS per Mallorca amb l’objectiu de mobilitzar la societat i promoure la participació ciutadana amb la vista posada en la construcció d’una nova (...)

Llegeix

Teresa Caimari i Toni Marimon, MÉS per Son Sardina i Sa Garriga: “Som més gent que mai”

Llorenç Carrió Em trob Antoni Marimon llegint el diari al Cafè Can Ros de Son Sardina, com sempre ha arribat més que puntual. En Toni i jo fa molts anys que ens coneixem, ell va ser professor meu a la carrera d’història, un dels que més petjada m’ha deixat. Així, sempre el recordaré explicant, (...)

Llegeix

El conflicte palestino-israelià: l´ocupació continua, s´estén el boicot

Enric Gonyalons Sureda Membre de l´espai de solidaritat de MÉS per Mallorca i coordinador de l´ONG Mundubat a Palestina Un cop més, una nova escalada de tensió i un agreujament del conflicte armat entre Palestina i Israel tornen a posar d’actualitat aquesta confrontació interminable. Un cop (...)

Llegeix

Bauzá, esquitat de petroli

David Abril Diputat del grup MÉS Les prospeccions petrolíferes a les nostres costes han estat i sembla que seran fins al darrer minut un dels grans temes de la legislatura. Es tracta d’una qüestió que ve d’enrere, de la Llei d’Hidrocarburs d’Aznar, primer, i d’un regal nadalenc en forma de (...)

Llegeix

Esterilitzar els pobres, sí, però mai garantir el seu dret a l’existència

Daniel Raventós Membre de la Xarxa Renda Bàsica i de la revista SinPermiso Els candidats a alts càrrecs deien a la gent que la resposta als problemes del país era enriquir als més rics per tal que de la seva taula caiguessin més molles a les boques dels pobres, i alguns, al pensar en aquesta (...)

Llegeix

Sayed Kashua, les identitats complexes i la guerra

,

Miquel Àngel Llauger Professor i escriptor A principis d’aquest any va aparèixer en català la novel·la Segona persona del singular. La premsa que se’n feia ressò destacava una dada que, efectivament, resultava cridanera: és l’obra d’un àrab, d’un palestí, que escriu en hebreu. Sayed Kashua és (...)

Llegeix

Documents adjunts