Implantació territorial de MÉS a Mallorca

Pep Florit, àrea territorial de MÉS

Extensió social, implantació a la terra de manera natural. La coalició Més per Mallorca no s’entén sense tenir en compte la vocació municipalista i la implantació territorial de totes les sensibilitats representades al projecte, la gent dels pobles fa la xarxa en què es sosté la idea, la raó de ser de tot plegat. La base de feina, compromís i futur de MÉS per Mallorca resideix en l’esperit de la gent dels pobles, ningú sap millor com va la cosa que qui ho toca amb les mans, que proposen sense embulls, que participen i que viuen en proximitat dins un món cada cop més globalitzat, però això no basta, per ser Més hem de saber explicar entre tots el que vol dir MÉS, que volem, com ho volem fer i que com més siguem millor i més enfora arribarem.

Tenim les eines, el que cal és saber-les emprar i fer-ho amb convicció i amb un poc d’organització, sabem el que ens hi jugam i les envestides que patim als municipis són ferestes, per això l’organització social és prioritària, fer pinya i anar tothom a una, amb els prejudicis justos però amb la mirada posada en un projecte comú. Un estol gran d’assemblees municipals han donat la passa i ja formen part d’aquesta pinya que és MÉS per Mallorca, agrupacions locals que han obert processos de participació per tal de donar a conèixer el projecte, agrupacions d’arrel, grups independents, gent tota ella feinera, que estima el seu poble i que vol participar de les decisions que els afecten i que es prenen al seu redol

Realment és un gust voltar per Mallorca, veure, conèixer, escoltar, riure, xerrar i sentir que tothom ho té ben clar, sabem el que volem, això ja no té aturador, des de Pollença, passant per Santa Margalida, Manacor, Felanitx, Maria i fins que ens aturi la mar, MÉS per Mallorca ha nascut amb la intenció de ser present a tots els municipis de Mallorca i ser la veu que representa el sentiment de tot un poble. Fins al moment hi ha més d’una trentena de municipis amb voluntat de fer pinya amb total autonomia i llibertat, d’altra manera no s’entendria el projecte, amb un fet distintiu, ser part de MÉS per Mallorca, fent feina de portes obertes, tothom hi cap si el que vol és contribuir a fer de la Mallorca que volem una terra sobirana, sostenible, socialment cohesionada i digna.

No s’ha inventat res que ja no féssim, ser presents a Mallorca ja fa anys que hi som, de tota la vida com aquell qui diu, ens hem adaptat, madurat, de tot s’aprèn, i seguint el camí natural ens aplegam per anar fent camí en comú, fer poble, construir i ser part d’una societat, que encara que estigui dispersa en una cinquantena de redols, estigui cohesionada, amb els trets identitaris, humanitaris i de responsabilitat que ens caracteritzen.

El segell de MÉS per Mallorca és la marca de qualitat del projecte, un projecte de llarga durada, del que la implantació municipal és el bessó del qual ens nodrim, amb participació i proposta. D’aquí a les eleccions municipals moltes més assemblees passaran a formar part de MÉS per Mallorca, fins a copar tot el redol de l’illa, la gent està feinera i l’empresa s’ho val, mans a l’obra.