L’Altra Mirada 36 | Febrer 2015

Revista L'Altra Mirada | 36


Editorial

Miquel Rosselló. President de l’Ateneu Pere Mascaró L’Altra Mirada complint regularment el compromís amb els seus lectors torna estar al carrer amb el número 36. A la portada i la contraportada destaquem dos esdevenimets que considerem prou importants i significatius. Un és d’àmbit europeu, ens (...)

Llegeix

El nou pla Sectorial de Residus de Mallorca

,

Magdalena Palou Cànaves. Consellera per MÉS al Consell de Mallorca Dia 8 de gener de 2015 al plenari ordinari del Consell de Mallorca el PP , en solitari, va aprovar inicialment el nou Pla Director Sectorial de Residus de Mallorca. Aquesta aprovació inicial serà definitiva si no hi ha (...)

Llegeix

Llei Mordassa, no ens faran callar!

,

Neus Truyol Caimari. Regidora de MÉS per Palma La Llei de in-Seguretat Ciutadana és una norma repressiva contra drets fonamentals com el de reunió, manifestació i llibertat d’expressió. Aquesta llei vol fer por a la gent, però ja no tenim por, la por ha canviat de costat. Ara les classes populars (...)

Llegeix

Comissió d’investigació de Son Espases

,

Fina Santiago Diputada de MÉS per Mallorca La constitució de la comissió d’investigació de Son Espases en el Parlament, ha patit tot un seguit de crítiques. Una de les raons que han manifestat els crítics és, que el procés d’adjudicació dels terrenys de Son Espases i la posterior adjudicació del (...)

Llegeix

Enguany tornam a fer Rua

,

Manel V Domenech Bestard Tot fent sobretaula amb en Toni Rotger, calatraví imprescindible, hem parlat de la represa de Sa Rua a Palma allà pes anys 70 del segle passat. Eren els temps de la crisi del petroli, les acaballes del franquisme, la represa dels moviments polítics, veïnals, culturals... (...)

Llegeix

Tricentenari

,

Col·lectiu 1715 Sovint els pobles tenen dues històries: la dels vencedors i la dels vençuts. Curiosament, hem acabat l’any 2014 amb la celebració del Tricentenari de la Guerra de Successió al Principat de Catalunya i hem iniciat un 2015 que pot estar marcat per la commemoració dels fets de 1715, el (...)

Llegeix

Orgull Llonguet

,

Josep J Luna Potti Però, què és Orgull Llonguet? Orgull Llonguet és una associació de persones que viuen Palma i que volien ser partícips d’unes festes diferents, allunyades del model de concert i mamballetes. Amb la idea d’aconseguir unes festes d’arrel tradicional però allunyades del folklorisme (...)

Llegeix

Illes per un Pacte

Jaume Ribas Segui President de COAPA Balears (Confederació de Federacions d’Associacions de Pares d’Alumnes) i representant de COAPA a la Coordinadora d’Illes per un Pacte. Aquesta legislatura ha estat molt convulsa. Sobre tot en el sector de l’educació. A les retallades de recursos amb l’excusa de (...)

Llegeix

L’entrevista: Margalida Capellà

Potser de forma imprevista, na Margalida fou la dona més votada a les eleccions primàries de MÉS al Govern. Avui volem conèixer-la una mica més. Vaig néixer a Palma l’any 1971, estic casada i som mare de dos fills bessons de quatre anys. Em vaig doctorar en Dret públic amb la tesi “La (...)

Llegeix

Las que limpian los hoteles

,

David Abril Diputat del grup MÉS Un dels reconeixements més gratificants que he rebut en els darrers temps d’activitat política va ser fa unes setmanes, després de publicar un article titulat “Per quan un decret en favor de les cambreres de pisos?”. L’article, en què lamentava que el govern del PP i (...)

Llegeix

MÉS, una força en creixement

Macià Calafat Les properes eleccions municipals i autonòmiques seran importants en molts d’aspectes, el primer dels quals serà posar fi al malson que han representat els quatre anys de Govern Bauzá -i els seus equivalents a Cort i als Consells. Ens trobam davant el Govern més extremista (...)

Llegeix

Maria Ramon i Joan Francesc Canyelles, candidats d’Esporles i Marratxí

Llorenç Carrió Un vent fresc vengut de Grècia està arribant a casa nostra. Aquest vent de llibertat s’anomena Syriza i ha posat en tensió la vella Europa, els bancs, els lleons, els voltors i els corbs. La història de vegades és cíclica, així tal vegada no és coincidència que aquesta provengui de la (...)

Llegeix

Pere Caminals: els dos compromisos d’un home

Antoni Mª Thomas Va ser un home de Teatre, ben cert, en puc donar fe. Va ser un home de compromís antifranquista, ben cert, certíssim, en puc donar fe. A Pere Caminals, l’actor perdut, el company recordat, el vaig conèixer fa un munt d’anys. Mireu si el vaig conèixer que el vaig convèncer perquè (...)

Llegeix

Violència sobre les persones sense llar: una realitat evitable a les Illes Balears

,

Maties Tugores Pons El que es pretén amb aquest article és fer visible l’invisible, mostrar una realitat que volem evitar i fer fonedissa: la realitat de la violència que s’exerceix sobre les persones sense llar i les conseqüències que aquesta arrossega a les Illes Balears. La problemàtica de les (...)

Llegeix

Ni Grècia és Espanya, ni Syriza és Podemos

Miquel Rosselló President de l’Ateneu Pere Mascaró El passat 25 de gener els ciutadans grecs han dit no a la troika i a les seves polítiques d’austeritat que han portat a milers de persones a la pobresa. Syriza ha guanyat àmpliament les eleccions, molt aprop d’aconseguir la majora absoluta. És un (...)

Llegeix

Sa societat de Calvià. De nou, un insult.

,

Manel Suárez Salvà Cadires amuntegades i plenes de pols. És el centre del cafè de Sa Societat. La brigada de l’Ajuntament de Calvià sembla fer-hi unes reformes. La imatge que el diumenge 11 de gener publicava el Diario de Mallorca mostra el respecte que l’edifici mereix a les autoritats que governen (...)

Llegeix

Som una societat corrupta?

,

Miquel Gallardo Davant l’allau de casos de corrupció que s’estan destapant els darrers anys és inevitable pensar si realment vivim en una societat d’arrel corrupta. Polítics de renom, alts càrrecs i càrrecs intermedis de l’Administració, membres de consells d’administració d’empreses públiques, batles, (...)

Llegeix

Alexandre Jaume Rosselló. La insurrección de Octubre. Cataluña, Asturias, Baleares

Maties Garcias. Professor “¿Qué ocurrió para que socialistas y catalanes, instauradores y sostenidores de la República, sintieran irresistibles apetencias de divorcio contra el nuevorégimen?”. Així s’interroga Gregorio Peces-Barba, catedràtic de Filosofia del Dret i expresident socialista del Congrés (...)

Llegeix

Cinema en català

Pere Gomila Sempre m’ha sorprès l’escassa – per no dir nul·la – pressió que hi ha hagut a les Illes Balears per exigir la projecció de cinema doblat en català. Sé que ens vam acostumar a veure cine en castellà des de la infantesa i molt em sembla que ho arribàrem a assimilar com un fet natural o que no (...)

Llegeix

Joan sanxo: l’ideòleg oblidat

Antoni Marimon Riutort. President de la Fundació Emili Darder En el context, relativament favorable de la Segona República es va poder consolidar a Mallorca una generació d’intel·lectuals i polítics que conjugaren republicanisme, esquerra, separació església-estat i nacionalisme. No sortien del no (...)

Llegeix

Me, Myself and I

Miquel Àngel Llauger Per a la gent que dissenya activitats educatives d’aquestes que ara en diuen d’“ensenyaments per a la vida”, tots els manaments que cal transmetre als nostres teenagers es resumeixen en un de sol: autoestima’t. També hi ha la intel·ligència emocional, i l’assertivitat, i la (...)

Llegeix

Documents adjunts