Llei Mordassa, no ens faran callar!

Neus Truyol Caimari.
Regidora de MÉS per Palma

La Llei de in-Seguretat Ciutadana és una norma repressiva contra drets fonamentals com el de reunió, manifestació i llibertat d’expressió. Aquesta llei vol fer por a la gent, però ja no tenim por, la por ha canviat de costat. Ara les classes populars esteim molt indignades i mobilitzades. Aquesta llei és fruit de la por del PP i la dreta.

El darrer baròmetre del CIS de l’octubre del 2014 ens diu que el principal problema que identifica la gent és l’atur -52’5% i la corrupció 16’4%. Sols el 0’2% de la gent considera que la seguretat ciutadana és un problema greu. Per tant, el PP governa i legisla per aquest 0’2% de la població, reprimint el 99’8%. Aquesta llei és una gran cortina de fum per tapar els problemes reals de la gent: pobresa i misèria que l’estafa ha incrementat, i màfies entre polítics i empresaris que ens roben els diners.

La dreta reaccionària que des-governa legalitza i fomenta tres línies anti-democràtiques de l’estat: repressió econòmica, criminalització de la protesta, impunitat policial.

La repressió econòmica es multiplica, ja que es marquen sancions i multes milionàries i totalment desproporcionades. Aquesta és un nou càstig a les classes mitjanes i populars que són les que es mobilitzen contra les retallades, l’autoritarisme... Aquesta llei és totalment classista, sols es poden manifestar els rics.

Es criminalitza de forma directa la protesta, és un atac contra qui passa de la indignació a l’acció. És una clara amenaça contra els sectors rebels i crítics, contra qui vol lluitar contra l’status quo i democratitzar-ho tot. La democràcia és mobilització social, lluita constant per la igualtat, la justícia, la llibertat,... Els drets fonamentals ara són directament delicte: reunions i manifestacions, llibertat d’expressió,...

La impunitat policial surt totalment reforçada, en lloc de lluitar contra els abusos i corrupteles policials. És una llei molt ambigua, que dóna lloc a arbitrarietat en l’aplicació, i això significa més inseguretat per la gent. És un xec en blanc a la policia per decidir què és delicte. A més prohibeixen gravar policies en acció i difondre imatges d’abusos per part d’agents. Permet i fomenta l’abús i la violència policial. Una vegada més s’imposen solucions policials a problemes socials, incrementant l’estat policial.

És una llei 100% repressiva: només multes i sancions. Ni una sola menció a regular actuacions policials davant protestes socials ni formes de garantia de drets fonamentals com el de manifestació, expressió,... És una llei purament punitiva i repressiva. L’ordenança in-cívica és la germana municipal d’aquesta Llei Mordassa estatal. Són dues cares de la mateixa moneda.

Què reprimeix?

Multa de 100 a 600 €
Gravar a un policia
Ocupar una oficina bancària
Venda ambulant i topmanta
Desplegar una pancarta a una façana

Multa de 601 30.000€
Manifestacions davant parlaments
Evitar desnonament
Desobediència i resistència a l’autoritat
Negativa a identificar-se davant la policia
Protestes a infraestructures o serveis públics
Difondre imatges de la policia

Multa de 30.001 a 600.000€
Protestes a infraestructures de serveis bàsics (energia, comunicacions,...)
Legalització «devolució en calent» d’immigrants

El govern Rajoy governa pels seus, pel 0’2% de la població més rica i corrupta. La vertadera violència és l’autoritarisme del PP i el capitalisme, aquesta és la violència que hem d’aturar. No ens faran callar, cada dia som més gent la que no tenim por i lluitam per democratitzar-ho tot.