Miquel Oliver i Antoni Rodríguez, candidats de Manacor i Inca

Per Llorenç Carrió.

Miquel Oliver: “El proper Ajuntament serà de MÉS-Esquerra i serà el de la participació i la transparència”

Antoni Rodríguez: “L’Ajuntament popular ha estat inoperant aquests quatre anys, ara ens toca a nosaltres”

Sineu és converteix en el punt de trobada. D’aquesta manera, resolem malentesos, a mig camí de les dues grans ciutats de la Part Forana. Així, amb l’entorn i la companyia, no és estrany que a un professor d’història com jo li vengui a la memòria el Sindicat forà. Enguany que se’n commemoren els set-cents anys de la seva creació i malauradament els tres-cents de la seva desaparició. Escoltant-los em sent com si sentís Simó Ballester, Joan Crespí, Pau Casesnoves, Joanot Colom i molts altres síndics just abans de començar la Revolta forana o les Germanies,perquè en realitat això és el que volem fer des de MÉS en aquestes properes eleccions. Volem resoldre els problemes de les persones i aconseguir el canvi.

Perdonau la interrupció... Recuperant el fil de l’entrevista hem començat a parlar de com s’han anat cristal·litzant els projectes de MÉS Manacor i Inca i amb quines realitats municipals s’han trobat. En Miquel ens explica la bon sintonia que hi ha amb Esquerra i que això ja ve d’enrere. L’amistat Miquel i Joan Llodrà és molt valorada per ambdues bandes i ja porten vuit anys fent feina colze a colze a l’oposició quasi com si fossin un sol grup. Tant és així, que en aquestes properes eleccions a la fi concorreran en una coalició MÉS-Esquerra i en què Miquel serà el primer i en Joan el segon. El 31 de gener passat feren l’assemblea constituent de MÉS i set dies més tard Esquerra acceptà crear la coalició. A partir d’ara ja s’està parlant de fer la llista conjunta i de programa electoral, idees i persones.

Pel que fa a Inca, en Toni ens explica que MÉS ja és un projecte molt consolidat i que integra grups diversos i fins i tot persones independents. Del que més content ha estat és de com han anat les primàries, perquè s’han arribat a presentar fins a 16 candidatures distintes i el procés es va culminar amb una primera volta el mateix dia 31 de gener. Aquestes primàries varen permetre constituir els primers vuit llocs de la llista i la sintonia va ser tan gran que no va fer falta la segona volta. En Toni ens parla dels membres del seu equip com si fossin part de la seva família i ens comenta perquè junts podran fer tan bona feina: na Bel Barceló, provinent del món social, Alice Weber, del món educatiu i Biel Frontera, informàtic i economista. A més, per acabar de confeccionar la llista no hi faltaran persones destacades com Toni Alorda, David Abril, Xisca Vives i Andreu Caballero.

També cal comentar que hem parlat de programa electoral i d’idees per dur a terme en aquesta propera legislatura. Aquí és quan en Miquel i en Toni més els han brillat els ulls, quan han pogut exposar els seus projectes per tal de millorar les seves ciutats.

En Toni ens explica que el seu objectiu és doblar els resultats de l’anterior legislatura i aconseguir els 2.000 vots. En el seu programa tenen molt clar que s’ha de reactivar l’economia municipal com també la vida cultural. Així, el projecte estrella haurà de ser acabar el Teatre Principal que els populars han estat incapaços de fer realitat. Aquest té fins i tot ajudes europees que hauran de ser tornades si no s’acaba abans del 30 de juny. Això demostra la inoperància popular i del batle que ja porta cinc anys al càrrec. L’altra gran infraestructura que s’haurà de tractar és la ronda nord, MÉS vol un nou projecte, ja que l’actual ofegarà el poble.

Un altre punt que també vol destacar és que MÉS Inca posarà les persones en primer lloc, les prioritats seran educació, sanitat i serveis socials. No com els populars que en temps de penúries han abaixat el pressupost social un 30%. Finalment, fent una mica de repàs del que ha estat la legislatura explica la sintonia que hi ha hagut aquests quatre anys en tota l’oposició. S’han arribat a molts acords i s’ha fet pinya en els temes realment importants com ha estat la privatització de l’aigua.

Pel que fa Manacor, en Miquel és molt optimista (qui sap si estam parlant amb el proper batle) i ens explica que encara estan constituint les línies bàsiques del programa. Aquestes hauran de ser consensuades amb Esquerra i aprovades per assemblea. Ens comenta que ara en Pastor es dedica a treure la màquina d’asfaltar i ha promès que resoldrà el problema de les zones verdes, tot de cara a la galeria. En canvi, en Miquel afirma amb contundència que el proper ajuntament serà de MÉS-Esquerra i serà el de la participació ciutadana i la transparència.