Re-programar Palma per recuperar el futur

Neus Truyol Caimari, regidora i candidata de MÉS per Palma

Durant els darrers anys Palma s’ha vist segrestada pels interessos de la banca especulativa, les grans superfícies, els grans hotelers, ... en definitiva els amics del Partit Popular.

Des de MÉS per Palma volem capgirar-ho tot per invertir radicalment les prioritats que han marcat la Ciutat i construir un govern de la gent per a la gent. La política de proximitat és l’eix fonamental que marc el nostre full de ruta, és la nostra forma de fer. La política ha de deixar de ser còmplice de la pobresa, la desigualtat, la injustícia, la destrucció del territori, l’especulació,... La política ha de ser eina de transformació social, i rompre el monopoli del poder dels partits polítics i els poderosos "de sempre". Hem de democratitzar la política, alliberar-la de les herències i les dinàmiques dels despatxos per dur-la al carrer, a la gent. La política ha de donar solucions justes als problemes de la gent. Actualment hi ha una sensació generalitzada que la política és la font dels problemes de la gent, i amb raó.

Però la construcció d’alternatives i solucions ha de passar per incrementar la democràcia, fer política poderosament alternativa i realista. Perquè hi ha alternatives al model actual, perquè les utopies, amb lluita i treball, són possibles, a més que urgentment necessàries.I com ho podem fer? Creant una xarxa social sòlida de persones, entitats, organitzacions, iniciatives i propostes que fomentin la sobirania del poble amb el poble. Ja no valen les grans promeses ni els grans discursos, és l’hora dels fets, l’acció. No han servit mai, però ara som més persones les que ho sabem.

Per això MÉS per Palma treballa persona a persona, carrer a carrer, barri a poble, proposta a proposta per teixir complicitats i cooperació entre totes les que volem aquest canvi. Ja no valen els canvis de persones, hem de canviar els models, les formes de fer. Les institucions són un instrument més per fer-ho possible, però és imprescindible una majoria social que s’aixequi i reivindiqui la dignitat i la felicitat de totes i tots. En aquesta tasca esteim.

Nosaltres no tenim tele, però tenim programa. Un programa que vol re-programar Palma per reiniciar el sistema i engegar un procés constituent on les classes populars siguin protagonistes, sobiranes.

Volem una Palma MÉS habitable, on el medi ambient sigui protegit, on l’urbanisme estigui al servei de la gent i el territori. Una Palma neta i cuidada, on tots els barris i pobles gaudeixin dels serveis públics que es mereixen.

Volem una Palma MÉS inclusiva, on la igualtat i les segones oportunitats fomentin l’apoderament de la gent.

Volem una Palma MÉS creativa, on l’economia es democratitzi i generi prosperitat compartida, on la cultura i l’educació sigui font de riquesa social.

Volem una Palma MÉS democràtica, on la corrupció sigui expulsada, on els serveis públics de qualitat siguin l’obsessió de Cort, on la participació social defineixi les polítiques.

Sabem que cada vegada més gent comparteix aquests objectius, per això és important que totes ens hi impliquem, cada una des del seu espai: cooperació política per capgirar-ho tot i, entre totes, fer fora la màfia!