Cal una veu d’Eivissa al Congrés, cal MÉS

Cal una veu d’Eivissa al Congrés, cal MÉS

Joan Ribas

Candidat a Diputat

El que succeirà el proper 20 de desembre no són unes eleccions ordinàries. Tots percebem el moment polític que viu l’Estat, ens adonem que la situació fa preveure que la propera legislatura serà clau per definir en quin país viurem els propers vint-i-cinc o trenta anys, quines illes deixarem als nostres fills. Per aquesta raó es tan important que la nostra comunitat autònoma, les quatre illes i, sobretot, Eivissa, disposin d’una veu pròpia al Congrés dels Diputats.

Una veu que parli per si mateixa, un clam que no estigui sotmès als interessos dels grans partits estatals -ni als de sempre ni als nous-. La possibilitat que per primera vegada Eivissa tingui una representació real i efectiva a Madrid, una presència no simplement testimonial com ha estat fins ara, és possible i està molt propera. Està al tocar perquè els ciutadans la necessitem. Perquè estem farts de pagar com els primers i rebre com els que menys i perquè l’illa ha estat oblidada i maltractada sistemàticament. Estic segur que entre tots farem de la necessitat il·lusió i motivació pel canvi.

Per naltros, pels eivissencs, ens cal MÉS. Un projecte format per gent compromesa, propositiva i amb ganes de treballar per unes illes més sostenibles, més solidàries i més sobiranes. Som una força política activa, una formació que és part important de la potent xarxa ciutadana a favor del canvi social, real, profund, sentit i necessari. Un projecte que està lluny de la transformació cosmètica que ens prometen alguns. Naltros oferim un canvi que ja hem posat en marxa i sabem que ara és el moment de fer una passa més per portar al Congrés el nostre discurs propi i independent.

Tenir representants de MÉS a Madrid és imprescindible per fer sentir les reivindicacions dels ciutadans i les ciutadanes d’Eivissa davant les institucions estatals. Ens sentiran reivindicant un tracte just a la doble insularitat que patim tant en el transport de persones com de mercaderies. Volem una tarifa fixa de 30€ entre illes i de 50€ amb Barcelona i Madrid i un IVA reduït per a les mercaderies i materials. Per als illencs viatjar amb avió no es un luxe, és una necessitat.

Per als nostres productors i consumidors, el sobrecost en el transport des de la península és un greuge comparatiu amb la resta de l’Estat. És injust. Ens sentiran reclamant un nou model econòmic que creï feina, proposant una jornada laboral de 35 hores setmanals i la reducció de l’edat de jubilació per repartir millor el treball; si repartim bé la feina, farà feina tothom. Volem un nou model per aconseguir un nou marc de relacions laborals més just i que prioritzi la lluita contra el frau.

Ens sentiran per canviar el model energètic cap a un més sostenible i basat en energies renovables. Volem impulsar un Règim Especial d’energies renovables que faciliti els tràmits legals i pressupostaris per aixi triplicar la producció de renovables en quatre anys. Tenim un entorn immillorable per convertir-nos en capdavanters en energies alternatives i no contaminants. Unes illes 100% sostenibles són possibles i estem segurs que no només es pot produir el necessari per cobrir les nostres necessitats. La producció d’energies renovables pot ser una indústria que creï llocs de feina estables i ens ajudi a superar la dependència del turisme.

Ens sentiran per una nova llei de costes més proteccionista -volem que ses Salines tornin a ser públiques-. Ens sentiran demanant inversions estatals per millorar les estacions de depuració d’aigües... Ens sentiran sempre que vulgueu fer-vos sentir.

Amb e
l lema “Et sentiran, ara MÉS”, la candidatura en la que em present, i que encapçala Antoni Verger, vol remarcar la importància de tenir una representació diferenciada a Madrid. Som els únics capaços de transmetre la realitat insular, perquè som alguna cosa més que una destinació turística Som una illa i perquè et sentin, perquè ens sentin, MÉS és la garantia del canvi, també a Espanya. Teniu la meva paraula.

Documents adjunts