Perquè fa falta fer una passa MÉS

Pau de Vilchez Moragues

Corresponsable d’organització de MÉS per Mallorca

L’esperança és el motor del canvi: voler fer les coses d’una manera millor, somniar en assolir fites mai aconseguides, bastir projectes compartits de futur amb les persones que ens envolten.

La voluntat, la capacitat de somniar, el treball en comú són els trets que van determinar el naixement de MÉS i que han marcat la seva evolució fins avui. Vam néixer ara fa dos anys com a lloc de trobada de totes les persones i organitzacions que estàvem convençudes que calia fer les coses d’una altra manera. I poc a poc, amb l’esperança compartida i la il·lusió reconfortada en la confiança mútua, hem anat consolidant un projecte imparable de canvi social.

El 24 de maig la ciutadania va parlar, i ho va fer amb una veu clara i plural, confiant de manera aclaparadora en MÉS com a eina de transformació de Balears en una terra més justa, més pròspera, més sostenible. Hem avançat molt des de llavors en aquest camí, amb la renda mínima garantida, amb la paralització de la importació de fems, amb les inspeccions de treball, amb l’ecotaxa, recuperant les polítiques de solidaritat internacional, derogant el TIL… Han passat quatre mesos i l’horitzó de la utopia ja s’ha hagut de desplaçar una mica més enfora, tant com s’està treballant per la prosperitat compartida de la gent que viu a Balears.

Hi ha, però, obstacles importants per aquesta feina, i dos dels més rellevants són de tipus competencial i financer.

Moltes de les decisions que ens afecten, en matèria educativa, en matèria laboral, pel que fa a la salut, a l’habitatge o al nostre model energètic es prenen a molts quilòmetres de distància, al Congrés dels Diputats i al Senat. Per tal de derogar la LOMQE i fer una llei educativa de consens i de futur, per tirar enrere la contrareforma laboral de PP-PSOE i retornar la dignitat a les treballadores i treballadors d’arreu de l’Estat, per fer una salut vertaderament universal, sense discriminacions i de qualitat, per garantir el dret essencial a l’habitatge o per aturar les prospeccions petrolíferes i impulsar de bon de veres les energies renovables necessitam tenir veu i vot a les Corts espanyoles.

Però a més, per poder dur a terme totes les polítiques progressistes, de justícia econòmica, social, mediambiental i cultural, necessitam recursos que només podrem aconseguir amb un finançament just. Lluitar per aconseguir un finançament suficient per a Balears que ens permeti dur a terme totes les polítiques de transformació i bona gestió que necessitam, serà l’altra gran tasca de les persones que ens representaran a Madrid.

Des de MÉS sempre hem comptat amb les idees, l’energia i la veu de la gent. Perquè no concebim una altra manera de fer les coses. Perquè si volem un sistema polític més just i participatiu, hem de començar per ser més igualitaris i participatius nosaltres mateixos.

Per això hem continuat treballant des de la base, amb un procés realment participatiu i obert de primàries que cap altre partit no ha fet mai a Balears, amb un programa elaborat per la militància, des de la seva experiència i coneixement interdisciplinari, i per això continuam estant al costat de la gent, al carrer i a les institucions, dia rere dia. Perquè fa falta fer una passa MÉS, i perquè aquesta passa la donarem plegats el 20 de desembre. Et sentiran, #AraMÉS

Documents adjunts

  • Perqu (OpenDocument Text – 25.4 kB)

    Version OOo Writer de cet article