L’Altra Mirada 46 | gener 2016Una Espanya empantanada

Josep Valero Els que governen no poden fer-ho com ho feien fins ara. Però els que volen el canvi, no tenen encara la suficient força per provocar-lo. Un empat estratègic ho titulava una editorial de la revista Sin Permiso. Per un costat els poders econòmics, polítics, mediàtics han jugat a la (...)

Llegeix

El 20D ens deixa al descobert el trencaclosques espanyol.

Miquel Rosselló President de l’Ateneu Pere Mascaró Ens trobem davant unes eleccions que demostren a les clares l’esgotament definitiu del model d’estat que neix amb la Constitució del 78 però que mostra les dificultats que té un nou model per sortir a la llum. El PP perd 63 escons però se manté (...)

Llegeix

Les Eleccions generals a les Illes Balears

Josep Valero Partits El. Gen. 2011 El. Gen. 2015 El Aut. 2015 Vots % Esc. Vots % Esc. Vots % Esc. PP 216808 49,5 5 140542 29,0 3 121623 28,5 20 PSOE 126344 28,8 3 88542 18,3 2 80812 18,9 14 MES 31378 7,1 33931 7,0 65490 15,3 9 PODEMOS 111416 23,0 2 62641 14,6 10 CIUDADANOS (...)

Llegeix

Eivissa i Formentera:

Eleccions generals amb sorpreses i desencís (generalitzats) Maurici Cuesta i Labèrnia Com en la resta de les Illes Balears i en l’Estat espanyol, les eleccions generals del 20-D significaren un canvi en el mapa electoral, en caure un bipartidisme regnant des del 1977, alhora que demostraren (...)

Llegeix

Reflexions sobre els resultats electorals a Menorca

Francesc Pons Pérez Secretari del Grup Parlamentari de MÉS per Menorca Membre del Comitè de campanya de SOM Menorca i de MÉS a Menorca a les eleccions del 20 de desembre. De la campanya i dels resultats a Menorca de les eleccions del passat 20 de desembre, en podríem comentar moltes coses, però (...)

Llegeix

Llums i ombres de la Conferència del Clima de París

Pau Vilchez Co-responsable d’organització de MÉS i doctorat en Dret Internacional del Medi Ambient Fa només unes setmanes va concloure a París la conferència número 21 dels Estats part de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic, anomenada, per raons òbvies d’espai, COP21. Les (...)

Llegeix

Manifestació del 30 de desembre

,

De l’autonomia a la sobirania Lila Thomàs i Andreu de l’Ateneu Pere Mascaró El passat dimecres 30 de desembre més de dues mil cinc-centes persones sortírem al carrer baix el lema De l’autonomia a la sobirania. Una any més la Plataforma 31D formada per l’Stei-Intersindical, l’UOB, MÉS per (...)

Llegeix

Qui petroli maneja, els dits s’unta

Antoni Alorda President de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears Poques qüestions conciten tanta unanimitat com l’oposició social i política a les prospeccions petrolieres prop de les Illes Balears. La gent, de manera especial a Eivissa, on s’ho han vist damunt, ha pres consciència (...)

Llegeix

Els pressuposts més socials

, ,

Antoni Reus Diputat de MÉS al Parlament de les Illes Balears Durant els darrers anys hem sentit a responsables polítics de tot tipus d’institucions anunciant que cada any aprovaven els pressuposts «més socials de la història». Per justificar aquests anuncis es sol apel·lar al pes percentual dels (...)

Llegeix

SÍLVIA TUR RIBAS

SÍLVIA TUR RIBAS Diputada per Formentera Biel Pérez i Pep Valero Na Sílvia acudeix amb tota puntualitat a la cita, davant el Parlament, posa per a una foto i manifesta el desig de realitzar l’entrevista en un àmbit obert, a l’aire lliure. Ens acomodam en els jardins entre el Palau March i (...)

Llegeix

Seminari sobre indicadors de sostenibilitat

Interessant Seminari sobre indicadors de sostenibilitat Maties Bennàssar Els passats 10 i 11 de desembre, tingué lloc a la sala d’actes de l’edifici de Sa Riera de Palma, un seminari-taller sobre indicadors de sostenibilitat. El programa era especialment interessant per dos motius: Estava (...)

Llegeix

Els reptes de l’agricultura balear

, ,

Mateu Morro i Marcé Les dades són contundents, demolidores, parlen totes soles, un any darrere l’altre: desaparició de superfície de terra conrada, disminució de la renda agrària total i per ocupat, disminució de les superfícies irrigades, reducció del nombre de pagesos, invasió d’aliments (...)

Llegeix

Ses Fontanelles, no perdem l’esperança

,

(2a part) Llorenç Carrió Crespí Regidor de MÉS a l’Ajuntament de Palma Aquesta segueix sent una lluita llarga i dura, de pleits i pleits... I de moltes batalles, però per més que s’ha vist moltes vegades la guerra quasi perduda, aquesta guerra encara es pot guanyar, ara hem guanyat una gran (...)

Llegeix

L’emigració cap a Europa Vista per un Senegalés (4)

,

Mahécor Mbengue Professor Aquest itinerari nou, que va directament des de la costa de l’Àfrica Occidental a les Illes Canàries és, sens dubte, el més directe, però comporta molts de riscos. A diferència del viatge terrestre marcat per pauses de longitud variable, la migració clandestina en pasteres (...)

Llegeix

Sobre el 20 de desembre

Una passa MÉS Joan Pau Jordà, Joan Colom, Gabriel Mayol A les eleccions del passat 20D les esquerres sobiranistes de l’Estat assoliren aproximadament 950.000 vots en solitari (3.5%) i 11 escons. Uns resultats similars en nombre de vots als d’ara fa quatre anys. Emperò, el passat 20 de desembre (...)

Llegeix

«D’alegre»

, ,

RAMON LLULL: D’ALEGRE Josep Amengual i Batle M.SS.CC. Quan tot just entram en l’any en què s’acompleix el VII centenari de la mort de Ramon Llull, se’ns obre un ventall de possibilitats per a commemorar-lo. Esdevé quelcom semblant al que es va descabdellar passat l’any 1316. Els lul·listes (...)

Llegeix

Walter Benjamin: educar per a la llibertat

,

Miquel Àngel Llauger Escriptor i professor D’entre els pensadors dels segle XX, Walter Benjamin ocupa un lloc especial. És un dels més originals, i un dels més comentats i citats, i alhora el que té una obra més difícil d’encasellar, simplificar o resumir. La fascinació que exerceixen els seus (...)

Llegeix

Sàpiens

,

Desmuntem Franco MatiesGarcias Professor de l’EOI Estic convençut que una de les iniciatives millors que podem emprendre a favor de la cultura és donar suport a revistes i setmanaris escrits en català. És el cas, entre d’altres, de publicacions com El Temps, L’Avenç, Enderrock o Sàpiens. I (...)

Llegeix

Contraportada

687 994 374 info@escena-audiovisual.com

Llegeix

Documents adjunts