Començam a construir els pulmons verds que Palma necessita

Llorenç Carrió Crespí*
Regidor de MÉS a l’Ajuntament de Palma*

Que Palma necessita espais verds és una realitat innegable i un objectiu per MÉS per Palma i per tot el Consistori. En el nostre programa electoral ens vàrem comprometre d’obrir fins a tres zones verdes: Parc del Tirador, Son Dureta i Torrent Gros. Així, tenim la voluntat de què la ciutat ofereixi serveis i infraestructures als veïns i veïnes, com també garantir el benestar i la qualitat de vida de la gent. Allò que volem aconseguir a llarg termini és fer un cinturó verd i agrari al voltant de Ciutat.

En realitat, com Neus Truyol afirmava durant la campanya “amb més i millors zones verdes aturam el creixement urbanístic desmesurat i especulatiu. L’urbanisme també ha de contemplar la natura com a font de riquesa social per la ciutat”. Hem d’apostar per abandonar la deriva desenvolupista, i planificar una ciutat per la gent, no pels grans constructors.

El tinent de batlle de Model de Ciutat i Habitatge Digne de Palma, Antoni Noguera, i tot el seu equip humà estan replantejant el PGOU des d’una premsia molt important “Palma no necessita créixer més” la qual pensam que comparteix la immensa majoria de la ciutadania.

Si tenim clar els objectius, és molt fàcil posar-se mans a la feina. Antoni Noguera amb el seu coratge reconegut fins i tot des de l’oposició ja hi fa feina. Així, es tira endavant el Parc del Tirador. D’aquesta manera, l’Ajuntament convertirà els solars on actualment hi ha ubicats l’antic canòdrom i el velòdrom del Tirador en un bosc.

Els dos espais ocupen una superfície de 34.000 metres quadrats dels quals es dedicaran a la zona verda tot el que es pugui segons el director general d’Habitatge, Francesc Cifuentes, amb arbres autòctons i que siguin de creixement ràpid, com pins, lledoners i parres.

De les instal·lacions actuals, només es conservarà la pista del velòdrom del Tirador i l’edifici dissenyat per Gaspar Bennàzar, on l’any que ve està previst que s’hi traslladi la seu del Districte de Ponent. És important recalcar que des de l’any 2008, l’antic Canòdrom és propietat de l’Ajuntament de Palma, però l’antic Consistori no va prendre cap mesura i va deixar que se seguís degradant.

Finalment, també s’ha de remarcar que aquest projecte és fruit de la col·laboració entre les diferents institucions de les Illes. Hem de remarcar que per la Llei de Capitalitat tendrem un pressupost inicial de 500.000 euros pel projecte, quan l’anterior Govern del partit popular no hi va posar ni un euro per Palma en relació a aquest concepte.

A poc a poc, “aconseguirem trencar amb la dinàmica d’estores de ciment als parcs i fer un espai on la gent pugui caminar, córrer o anar amb bicicleta’ com afirmà Noguera el 29 de desembre quan presentà el projecte.

Documents adjunts

  • Comen (OpenDocument Text – 23.4 kB)

    Version OOo Writer de cet article