23è congrés del PSM-Entesa, I ara MÉS!!!

Bel Busquets*

Secretària General del PSM-Entesa*

Quan em pos a escriure aquest article, ja han passat alguns dies del 23è Congrés del PSM-Entesa, i de manera més reposada puc explicar-ho.

Des de la meva adolescència, m’acompanyaren valors com la solidaritat, l’ecologia, la llengua i cultura catalanes i l’estima a aquest país i el desig que qualque dia sigui lliure. No és d’estranyar que un partit com el PSM fos la meva aposta en les primeres votacions municipals i autonòmiques. I tampoc no és d’estranyar la meva implicació i compromís en l’agrupació d’Algaida i més tard en l’executiva del partit.

Després de 40 anys, dues dones, na Joana Aina Campomar i jo, encapçalam el PSM- Entesa. Per primera vegada, som dues dones que dirigim aquest partit. I aquest és el fruit de tantes dones que han fet camí, regidores, batlesses, conselleres, diputades… I no vull oblidar totes aquelles militants i simpatitzants que des de la seva agrupació han fet feina de valent, massa vegades de manera anònima, perquè altres companys i companyes ocupassin llocs de responsabilitat.

Sabem que els millors projectes són els qui parteixen i es materialitzen amb una feina en equip. Per això, comptam amb un gran equip de persones que ens acompanyaran en aquesta important tasca: Toni Noguera, Miquel Oliver, Mercè Bujosa, Maria Ramon, Lluís Apesteguia, Imma Salamanca, Joan Font, Bel Simon i Toni Jaume. Entre tots i totes, ens encarregarem de cuidar-nos del partit i de dur el projecte endavant.

Hem arribat fins aquí gràcies a la tasca de moltes persones, ho hem fet perquè hem treballat sempre al costat de la gent, en un projecte que ha lluitat perquè aquesta Mallorca sigui més sostenible, més sobirana i més social.

Sempre hem fet feina des de la base. I és amb aquests principis sòlids des d’on construirem un partit imparable i que té la màxima ambició col·lectiva: construir un país just, equitatiu, pròsper i lliure.

És important mantenir la relació amb el carrer, participar més dels moviments socials i fomentar la presència del nostre projecte a les diferents plataformes i col·lectius vinculats a les nostres reivindicacions polítiques.

Un altre objectiu que ens plantejam és millorar la vida de les persones i d’aquesta terra i, per això, ens calen les eines adequades. Si volem construir un País, entre tots els mallorquins i totes les mallorquines hem de poder decidir quin futur volem per al nostre poble i fer feina a favor d’una Mallorca amb més justícia social, amb més prosperitat compartida i capaç de presentar-se al món com una societat cohesionada, lliure i sobirana.

La llengua i la cultura catalanes han de ser els elements que uneixin els mallorquins i les mallorquines de diferents orígens a favor d’un projecte comú. La nostra llengua, a més de ser la llengua pròpia del territori, és factor de cohesió social de tots els ciutadans i totes les ciutadanes.

Totes les persones que vivim a Mallorca volem un futur millor per a nosaltres, per a les nostres famílies, per als nostres fills i filles. Per això tothom està convocat a aquest projecte, perquè entenem que la justícia social, la prosperitat i la sobirania són indestriables.

I anam a MÉS

La decisió que va prendre el PSM-Entesa de construir espai polític a través de MÉS ha estat molt positiu i així ho corroboren els resultats obtinguts: 14 batlies i 156 regidors i regidores a tota l’illa; som la primera força política d’esquerres de Mallorca en l’àmbit municipal, i miram als ulls al PP.

A més, tendrem el futur batle de Palma; tenim el president del Consell de Mallorca i el vicepresident del Govern. Tot fruit de l’èxit electoral, de 65.000 vots, aconseguits a través de les candidatures de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca.

Hem obert portes i finestres, i ara ens cal aprofundir en la consolidació i expansió del projecte de MÉS per Mallorca des de diverses perspectives.

La primera és aprofitar el bagatge de quaranta anys d’història de lluita a les institucions i al carrer per seguir al costat, ara des de MÉS per Mallorca, dels moviments socials i la societat civil organitzada en les causes que coincideixen en l’ideari del nostre partit.

La segona és aportar l’experiència de gestió de les centenars de persones que sota el paraigua del PSM-Entesa han treballat dels del ajuntaments, des del Govern i des del Consell per seguir transformant la realitat, ara des de MÉS per Mallorca, a partir dels eixos del socialisme, l’ecologisme i el sobiranisme.

La tercera és reivindicar i fer valer la xarxa municipal i aconseguir arribar a cada vila, cada barri i cada ciutat de Mallorca per tal d’implicar les persones disposades a treballar, ara des de MÉS per Mallorca, a favor dels plantejaments que compartim.

Volem ser una força hegemònica per transformar cap a millor aquesta societat i aquesta terra, per aconseguir el nostre somni col·lectiu, que és molt senzill i molt potent alhora: fer política perquè la gent visqui millor i sigui més feliç.

Hem vingut aquí per guanyar, perquè volem guanyar la justícia, la igualtat i la llibertat per a aquest país, i això demana la màxima ambició col·lectiva.

Entre tots i totes ho aconseguirem. #SomMÉS

Documents adjunts

  • 23 (OpenDocument Text – 26.5 kB)

    Version OOo Writer de cet article