UNIDES arribarem MÉS enllà

Antoni Verger*

Candidat al Congrés dels Diputats*

Si miram mig any enrere, les eleccions estatals del 26 de juny es presenten amb només una novetat, més enllà del cansament que tots acumulam després de mesos de negociació infructuosa: la coalició formada entre Podem, MÉS i Esquerra Unida.

Aquests tres partits hem deixat de banda allò que ens diferencia i hem decidit recalcar allò que ens uneix, que és molt i molt important, amb tres objectius cabdals: treure el PP i les seves polítiques del poder, aconseguir un govern de progrés i posar les Illes Balears i els seus problemes damunt la taula de negociacions.

Venim de moltes lluites compartides, i ara volem compartir les victòries: tenim la possibilitat de ser la primera força a Balears; tenim la possibilitat que el sobiranisme, l’ecologisme, el feminisme i el progressisme siguin la primera força a una terra tradicionalment dominada pel caciquisme conservador, corrupte i espanyolista. El repte, com la il·lusió, és enorme.

Totes i tots hem d’assumir la nostra part de responsabilitat: les campanyes cada vegada es fan més a les xarxes socials i a les televisions, però la força de la proximitat i de la confiança guanyada durant anys és importantíssima. I aquest és un dels principals actius que MÉS aporta a la coalició: la nostra trajectòria, la nostra gent. Sabem bé què és mirar a la gent als ulls, comprendre què necessita i oferir-los una solució. I ara ho hem de tornar a fer.

Perquè cal derogar la LOMQE, que ens espenya l’educació; la “llei mordassa”, que ens limita la llibertat; o la “llei Montoro”, que tan malament ho fa passar als nostres ajuntaments. Cal baixar l’IVA que ofega els nostres comerços i limita la capacitat adquisitiva de la gent normal, i cal pujar els impostos a les grans fortunes. Cal que acabem amb les portes giratòries i l’evasió fiscal. Cal acabar amb els privilegis i abusos de la banca o les elèctriques. Cal derogar les reformes laborals del PP i del PSOE i defensar els treballadors, els autònoms i les PIMEs.

Cal millorar el finançament de les Illes Balears, que a més d’injust ens impossibilita garantir una Educació, una Sanitat i uns Serveis Socials de qualitat, i cal augmentar el nostre autogovern amb la transferència de les competències pendents.

Cal que arribin les inversions pendents a les Balears, com per exemple les del Tren de Llevant. Cal protegir el nostre mar de les prospeccions.

Cal garantir els drets lingüístics dels catalanoparlants a l’administració perifèrica de l’Estat i al Congrés dels Diputats.

Cal un nou REB que possibiliti la nostra diversificació econòmica i minvar els desavantatges de la insularitat. Cal una tarifa plana entre illes i entre les Balears i la Península.

Cal defensar el dret a decidir dels pobles i de les persones, sobre la configuració política de cada territori però també sobre l’economia, el medi ambient, els drets socials i altres.

Com a diputat de MÉS al Congrés m’hi compromet, com s’hi comprometrà na Sami Martín des del Senat; els dos amb completa llibertat per defensar els interessos de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. I no estarem sols: comptarem amb la col·laboració dels companys de Podem, d’EU, de Compromís, de les Mareas, i altres.

Calen tantes coses... i per aconseguir-ho sobretot ens cal que tu hi siguis.

Documents adjunts