Un any de govern a la ciutat d’Eivissa

Joan Ribas*

Tinent de Batle de l’ajuntament d’Eivissa per Guanyem Eivissa*

Després d’una legislatura caòtica amb tres alcaldesses i múltiples canvis de govern, amb transfuguismes i polèmics intercanvis d’acusacions inclosos, el primer que vam haver de fer a Vila va ser posar l’Ajuntament en marxa. Literalment: donar-li el botó d’encesa a una institució que portava massa anys rovellada. Com aquesta vella relíquia que es podreix al cantó d’un taller i que saps que si la repares, l’engreixes, i l’alimentes amb el combustible necessari, recuperarà la posada a punt per a la llarga carrera de resistència que ha de durar quatre anys com a mínim.

La reparació ha consistit principalment en un re-disseny de gairebé totes les àrees per optimitzar recursos i aconseguir més eficiència,. L’engreixat s’aconsegueix dotant tots els departaments amb els mitjans necessaris, per ser sincers amb què els disposem que no son molts, perquè no hi hagi regidories de segona ni temes menys importants. Tots sabem el lligats que estem de mans amb la tan esmentada ’Llei d’Estabilitat Pressupostària’ -més coneguda com ’Llei Montoro’- a l’hora de crear el recurs més necessari, el recurs del personal; però malgrat els entrebancs hem procurat que tots els departaments, totes les àrees, totes les regidories, tinguin el material humà i la inversió suficient perquè la seva falta no sigui obstacle per dur a terme cap afany.

El combustible, la benzina que ha fet que en un any s’hagin dut a terme més projectes i millores per a la ciutat que en els quatre anteriors, és la il·lusió i la motivació. Personalment, i estic convençut que tots els meus companys comparteixen les meves paraules, la il·lusió i la motivació són el que m’han portat a embarcar-me en aquest projecte polític. Un projecte que en el cas de la ciutat d’Eivissa ha deixat de ser una suma del projecte Socialista i del de Guanyem Eivissa per convertir-se en una aliança d’esforços en què tots tenim la mateixa veu i se’ns escolta per igual, en la qual cosa no es discuteix per quotes o càrrecs, en què no hi ha més objectiu que l’objectiu comú de millorar el que ens vam trobar en arribar.

La nostra intenció és promoure canvis de model i, sobretot, posar els fonaments per elaborar polítiques de calat que romanguin en el temps, polítiques valentes que no busquin el titular periodístic si no l’evolució progressiva del nostre municipi cap a una ciutat més sostenible i bella, més amable amb els seus ciutadans, i que asseguri els drets socials de tots ells, sobretot dels més desfavorits.

L’Ajuntament d’Eivissa és una mostra palpable que l’aliança de socialistes amb els que estan a la seva esquerra, incloent la identitària i sobiranista, és possible i funciona. Funciona a Eivissa com funciona al Govern a Mallorca. El progressisme en el camí en el qual tots ens trobem, i les diferències no són més que reptes per millorar un debat polític que ha de traduir-se en accions positives per a la ciutadania.

Documents adjunts