Nova publicació sobre Aurora Picornell

Josep Traverso Ponce

Ha aparegut, fa molt poques setmanes, un nou llibre de l’historiador David Ginard i Féron, Aurora Picornell (1912-1937). De la Història al Símbol. Editat per Documenta Balear conjuntament amb les Fundacions Ateneu Pere Mascaró i Emili Darder.

Llegim a la contraportada que “aquesta obra, elaborada a la llum de nombroses fonts inèdites, aborda per primera vegada un estudi biogràfic de conjunt sobre Aurora Picornell i el seu entorn familiar i polític. A més a més, s’hi analitza el procés de conformació i difusió del símbol associat a “la Passionària de Mallorca” des del començament dels anys trenta del segle passat fins avui”.

Estem segurs que es tracta d’un molt bon llibre que us animem a llegir. Una passa més en la recuperació de la memòria històrica a les Illes. Al número d’aquesta revista, L’altra mirada, del mes de novembre apareixerà una ressenya d’aquest llibre que ara anunciem.

Dir-vos també que durant aquest mes d’octubre, les Fundacions Ateneu Pere Mascaró i Emili Darder faran un acte de presentació del llibre amb la participació de l’autor, serà el dimecres 19 d’octubre a Can Alcover, a les 20h.

Documents adjunts

  • Nova publicaci (OpenDocument Text – 1.9 MB)

    Version OOo Writer de cet article