L’Altra Mirada 57 | gener 2017


Crisi partidària

,

Miquel Rosselló* President de l’Ateneu Pere Mascaró* El 2016 ha estat un any que va començar, si parlem de política estatal espanyola, amb una greu crisi que s’exterioritzava amb les dificultats per aconseguir majories suficients per formar govern. Situació que no se va resoldre fins a finals d’any (...)

Llegeix

Regulació del lloguer turístic: un repte necessari per avançar cap a un turisme sostenible

,

Biel Barceló * Vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme* L’avantprojecte de llei per fer efectiu el principi d’intercanvi de places i establir un sostre real de places turístiques, i per regular adequadament la comercialització d’estades turístiques en habitatges pretén (...)

Llegeix

A la fi i com sempre, el 31D és la DIADA de Mallorca

,

Lluís Apesteguia * Conseller de MÉS al Consell de Mallorca* Foto Ple del Consell del 23 de desembre. Els símbols són importants. No ens defineixen, però sí ens ajuden a definir-nos, davant nosaltres mateixos i davant els altres. No debades durant segles (i fins fa ben poc, Bauzá exempli gratia) (...)

Llegeix

Ara toca recuperar drets

, ,

Jose Luis Garcia* Secretari General de CCOO Illes Balears* Després de quasi un any de govern en funcions, i dues convocatòries electorals, ha quedat palesa l’impossibilitat de l’actual esquerra espanyola d’arribar a acords i construir un govern de canvi. Una esquerra que no ha estat a l’alçada del (...)

Llegeix

Sobre Consells de joventut o la definició de participació.

Àlex Segura* President de la Plataforma #CJIBviu.* Foto : Consellers del Govern Ruth Mateu, Biel Barceló i Fina Santiago amb ex-presidents del CJIB Magí Moranta, Rafel Sedano, Marta Carrió, Joan Ferrà acompanyats de la diputada Margalida Capellà i altres membres de MÉS. Vivim en un moment de (...)

Llegeix

El debat de Podemos, afecta tan sols a Podemos?

Josep Valero* Coordinador d’activitats de la Fundació Ateneu Pere Mascaró* Foto Vista Alegre I – El País. Òbviament, la votació sobre el format de l’Assemblea Ciutadana de Vistalegre II, s’ha convertit en qualque cosa més que en un debat de procediment. Han votat 99.077 inscrits, un 22,71% del cens (...)

Llegeix

Els pressuposts de 2017, consolidant el canvi

Antoni Reus* Diputat de MÉS al Parlament de les Illes Balears* Foto Presentació pressupostos al Parlament - CAIB El passat dijous 22 de desembre s’aprovà la Llei de Pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per l’any 2017. Es tracta dels segons pressuposts d’aquesta legislatura. (...)

Llegeix

RE Acció

,

Rosa Cursach* Directora de l’Institut Balear de la Dona* ReAcció és la paraula escollida per significar el Pacte Social contra les Violències Masclistes a les Illes Balears, així subratllant l’Acció perquè, d’això es tracta, d’actuar de no quedar-nos aturats o aturades davant qualsevol indici de (...)

Llegeix

Projecte Home: Una porta oberta a l’esperança

,

Bartomeu Català Barceló* Biel Pérez i Pep Valero* Bartomeu Català Barceló, nascut a Vilafranca fa 75 anys, Llicenciat en Filosofia i Pedagogia, Rector des de fa vint-i-cinc anys de la Parròquia de Puigpunyent i creador del Projecte Home Balears l’any 1987. Ens rep a la nova seu del Projecte Home, en (...)

Llegeix

Un esborrany de país molt participat

,

Joan Colom Ramis* Coordinador de les jornades* Foto: darrera taula de les Jornades amb Miquel Amengual, David J. Llobet, Guillem Bestard, Bernat Joan i Gabriel Payeras. Els passats dies 26 i 27 de novembre van tenir lloc al Casal d’Entitats d’Inca les jornades d’estudis ’Un esborrany de país’ (...)

Llegeix

Trobada d’entitats sobiranistes d’arreu de l’Estat espanyol.

,

Miquel Rosselló* President de l’Ateneu Pere Mascaró* Fa uns mesos les fundacions Emili Darder i Ateneu Pere Mascaró, convençudes de la necessitat d’obrir un espai de diàleg i col·laboració entre entitats de pensament i divulgació del món sobiranista, més enllà de les relacions bilaterals habituals, (...)

Llegeix

Cap a la consolidació de les polítiques

Joan Carles Villalonga* Ara Maó* Una acció de govern és, entre d’altres coses, una carrera de fons. Si el camí a seguir és clar i hi ha la voluntat de feina, a pesar de les dificultats trobades en el trajecte, els resultats arriben. Amb voluntats desgastadores, l’oposició a l’Ajuntament de Maó, (...)

Llegeix

El nou Pla General de Palma durà el segell de MÉS

Miquel Àngel Contreras* Grup municipal MÉS a l’Ajuntament de Palma* A Palma, el 2017 serà un any de canvis en positiu, de deixar moltes coses enrere per avançar tots junts cap a una ciutat més moderna, justa, neta i respectuosa amb si mateixa. A l’àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge (...)

Llegeix

Hem fallat greument al poble sirià

, ,

Joan Carrero Saralegui* President de la Fundació S’Olivar * És bastant incòmode començar aquest article expressant el meu convenciment que hem fallat greument al sofert poble sirià. Perquè em refereixo especialment a nosaltres, als qui creiem en el progressisme i el sobiranisme democràtic. Admirem (...)

Llegeix

L’ÈTICA DELS POLÍTICS

,

Bartomeu Bennàssar* Teòleg moralista* ¿No seria bo recordar alguns criteris que mai no s’haurien d’oblidar? 1r - LA RAÓ, EL PENSAMENT, L’ÈTICA HAN D’EXERCIR UNA FUNCIÓ CRÍTICA enfront de la política i dels polítics. La política tracta d’arbitrar mitjans i sistemes per aconseguir les finalitats proposades (...)

Llegeix

LA SOFRENÇA DEL POETA:

,

DEL DOLOR A LA BELLESA* J. Jesús Camargo* Professor de Filosofia* Fa dos anys l’editorial de Calonge, AdiA Edicions, amb el gran poeta calongí Pau Vadell al capdavant, va tenir la valentia de propagar la poesia de Bàssem an-Nabrís, un dels grans poetes palestins d’avui, publicant el recull de (...)

Llegeix

Margalida Castells

Mallorca a la cuina. Receptes tradicionals per fer en família* Maties Garcias* De llibres, n’hi ha de moltes castes. D’escriptors i de lectors, també. Afortunadament. Al cap i a la fi, aquesta diversitat creativa i receptiva és intrínseca al fenomen que anomenam cultura. Per sort. I d’aquesta (...)

Llegeix

En presència de l’absència

Pep Traverso Ponce* Mahmud Darwix, En Presencia de la Ausencia, traducció i notes de Luz Gómez García, València, Pre-Textos, 2011.* Enmig de molt sofisticats anuncis de perfums i telediaris farcits d’intranscendents “notícies” nadalenques, s’escolen breus notícies sobre una nova resolució de l’ONU (...)

Llegeix

Documents adjunts