Drets

Articles

REPENSEM MALLORCA. De l’especulació a la construcció de la dignitat

Josep Valero Coordinador d’activitats de l’Ateneu Pere Mascaró Si per a alguna gent, pensar es un esforç innecessari, repensar ja deu esser un exercici molt proper a l’epopeia. Tanmateix David Abril, no tan sols s’aventura a intentar una anàlisi de conjunt sobre la situació econòmica i social de (...)

18 d’abril. Jornada Internacional contra el TTIP: el planeta i les persones abans que el benefici corporatiu

Josep Valero Representant de l’Ateneu Pere Mascaró a la Plataforma no al TTIP Mallorca El TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) són les sigles que identifiquen al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions. És un nou model de tractat de lliure comerç que s’està negociant entre la (...)

L’apoderament ciutadà com a base de la posada en marxa del programa de Renda Bàsica

Miriam Mur Gil* La Renda Bàsica no és una proposta recent, ha estat motiu de debat en l’àmbit acadèmic des de 1918. Avui dia i davant l’actual creixement de la pobresa a Espanya, els elevats nivells de desocupació, desnonaments, emigració dels joves millor formats a la recerca d’oportunitats (...)

El dret a decidir... també sobre la nostra sostenibilitat

Josep Valero Un territori insular és físicament limitat. Sol tenir uns recursos escassos. I forma un ecosistema propi i singular. Els seus habitants conformen uns hàbits socials i culturals amb relació al seu entorn específic. Aquests hàbits han estat sacsejats, modificats i fins i tot oblidats, (...)

La contrareforma de l’avortament

Francisca Mas Busquets Advocada A la darreria d’aquest 2013 es va concretar la promesa electoral del PP que deia que “canviarem l’actual regulació de l’avortament per reforçar la protecció del dret a la vida, així com de les menors”. La plasmació de tal afirmació ha superat totes les (...)

Li diuen civisme, però és repressió

Neus Truyol Caimari Regidora de MÉS per Palma L’ordenança de civisme que el PP vol aprovar a Palma és purament repressiva, és un atac directe a la democràcia, als drets i llibertats. Simplement aplica solucions policials a problemes socials. Sols pretén prohibir i sancionar, i no aporta cap (...)