Drets

Articles

Denunciem la Llei de símbols a l’ONU

Margalida Capellà i Roig Professora de dret internacional públic a la UIB La llibertat d’expressió és una condició indispensable per al ple desenvolupament de la persona i un dels principals indicadors de la condició democràtica d’una societat. Tot i això, no és absoluta i les normes que la (...)

Seguretat ciutadana i símbols, lleis que ataquen la llibertat d’expressió

Miquel Àngel Mas Advocat El passat dia 19 de desembre s’aprovà la Llei de Símbols pel Parlament Balear i alhora és en tramitació un avantprojecte de Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana per part de les Corts Generals. Què tenen en comú aquestes dues normes (una ja aprovada i l’altra en (...)

Una visió molt personal

Marián Suárez , professora de secundària "Som molts els que ens demanàvem com era possible que a Eivissa no hi hagués persones afectades pels desnonaments. No sé si darrere, al costat, per baix o per damunt de l’Eivissa glamourosa de l’estiu i de l’Eivissa benestant de la tranquil·litat hivernal (...)

Cabòries d’un ciutadà astorat*

Carmel Bonnín , escriptor i advocat Primera Segons he llegit fa poc a la premsa, el Govern d’Espanya, més en concret el president Rajoy, no pot ni vol adaptar la Llei Hipotecària a les directrius que la Unió Europea li ha marcat i la iniciativa i el clam popular li exigeixen, perquè el sistema (...)

La injustícia de les noves taxes

Antoni Salvà Clar , advocat El Butlletí Oficial de l’Estat del passat mes de novembre publicava la Llei 10/2012, que regula les taxes en l’àmbit de l’Administració de Justícia. El text va rebre una crítica frontal de l’oposició política i es tramità pel procediment d’urgència. També s’ha fet evident (...)

Que no t’hipotequin la vida!

Fina Santiago,diputada del Parlament de les Illes Balears pel grup MÉS Amb l’esclat de la crisi econòmica i per una de les conseqüències més sagnants que es l’augment de l’atur, centenars de milers de persones han arribat a una situació límit que no els permet cobrir les seves necessitats bàsiques. (...)

Plataforma d’associacions de penasionistes i jubilats de Mallorca

Jaume Bonet, portaveu de la Plataforma El novembre passat es va constituir la Plataforma d’Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, integrada, de moment, per la secció de pensionistes i jubilats de CCOO, la d’UGT, la Federació d’associacions de Pensionistes i Jubilats CAIB, (...)

Reflexions de futur sobre l’espai socio-sanitari a Mallorca

Ignasi Gálvez , metge, malalt crònic i membre de Salut Oberta En l’àmbit sanitari, l’any que ara acaba serà recordat pel totum revolutum que el govern del partit popular va causar quan va anunciar el tancament dels Hospitals General i Joan March i per la mobilització de tota la societat contra (...)

Contra la indecència, la paraula i la mirada

J. Jesús Camargo Davant la indecència, la paraula. Davant la mediocritat i el despotisme de qui ens governa, paraules que esqueixin les mentides, l’horror, i la ignorància. I les paraules que devinguin i fruitin en mirades, silenci dels ulls que tot ho diuen, que esdevinguin ràbia i indignació, (...)

Celebrat el XII Simposi de la Xarxa de Renda Bàsica

Rafel Borràs Ensenyat. Membre de l’Ateneu Pere Mascaró i de l’Executiva de Iniciativaverds Repte superat. Els passats dies 16 i 17 de novembre es celebrà a Palma el XII Simposi de la Xarxa de Renda Bàsica. En aquesta ocasió, a proposta de la Xarxa Renda Bàsica, l’Ateneu Pere Mascaró n’era la (...)