editorial

Articles

Editorial

Miquel Rosselló* President de l’Ateneu Pere Mascaró* El règim polític que va sorgir de la transició i que se va consolidar el 1982 amb el triomf per majoria absoluta del PSOE de Felipe González, està cada dia que passa, més esgotat. Així ho confirmen tots els esdeveniments que hem viscut els (...)

Editorial

O més règim gangrenós o aposta democràtica* Josep Valero* de la Fundació Ateneu Pere Mascaró* No tot és anomenar govern. Hi ha que aclarir prèviament per què servirà. El PP i Ciudadanos havien formalitzat un pacte reaccionari, ultraliberal i fortament espanyolista. El PSOE era convidat per (...)

Editorial

Miquel Rosselló* President de l’Ateneu Pere Mascaró* Entre el darrer número de l’Altra Mirada i el que teniu davant ha passat un mes, com és habitual i lògicament s’han produït molts d’esdeveniments, però hem volgut dedicar bona part dels articles d’aquest número a tres que considerem destaquen per (...)

Editorial

MÉS, la gota malaia que, poc a poc, fa forat* Josep Valero González* El focus de l’escenari il·luminen Madrid i les negociacions per a formar un nou govern a l’Estat. No sabem si el guió de l’obra serà de tragèdia, de drama o finalment de comèdia. Per ara els moviments entre bambolines, surten en (...)

Editorial.

Europa de mal en pitjor.* Miquel Rosselló* President de l’Ateneu Pere Mascaró* Fa anys i panys que la Unió Europea ha deixat aparcats els objectius dels seus fundadors. Una Europa democràtica, federal i solidària amb la resta del món. El dèficit democràtic continua essent el mateix sinó pitjor (...)

Editorial

Miquel Rosselló President de l’Ateneu Pere Mascaró El dia 20 tornem a tenir una cita amb les urnes. És la darrera d’aquest llarg cicle electoral que començava l’any passat amb les eleccions europees i continuava amb les andaluses, les municipals i autonòmiques i les catalanes. A les eleccions (...)