editorial

Articles

Hem passat el Cap de Hornos...!

Maties Bennàsar Un exultant Rajoy ens donava la bona nova en el debat del "estado de la nación". Aquest mal imitador de Cantinflas, capaç d’amollar tot un seguit de paraules sense dir res amb sentit, degué creure que feia un ou de dos vermells a l’hemicicle del Congrés de Diputats. Llançava una (...)

Editorial | febrer 2014

David Abril Hervàs Diputat del grup MÉS Les convencions, als partits democràtics, servien un temps per renovar idees, encarar debats socials i ideològics necessaris. Res d’això a la recent Convención Nacional del Partido Popular, on l’únic que ha renovat el PP és el seu maletí de consignes amb el (...)

L’hora de MÉS per Mallorca

L’hora de MÉS per Mallorca Pere Sampol Alguns comentaristes han volgut llevar importància al fet que l’Assemblea de MÉS fos oberta a tothom, amb l’argument que els partits ho tenien tot controlat. La realitat, però, és que, per primera vegada en la història de Mallorca, una nova organització (...)

Editorial 21 | L’èxit d’una vaga

Nanda Ramon La vaga d’ensenyants encetada dia 16 de setembre després de mesos de provocacions per part del Govern i de mobilitzacions de resposta per part de la comunitat educativa, s’ha encetat amb un 90% de seguiment i el suport explícit dels alumnes i les famílies. A més, des del primer (...)

Polítiques que maten

La mort d’Alpha Pam, un immigrant senegalès de 28 anys, provocada per negar-li assistència hospitalària i, en conseqüència, no diagnosticar-li la tuberculosi que patia, ha commogut la opinió pública. Partits polítics de la oposició i ONG,s han denunciat l’apartheid sanitari que es practica a les Illes (...)

El 1er de maig amb més atur

"En este país hay una partitocracia gobernada por una oligarquía que no rinde cuentas ni conecta con los ciudadanos", afirmava fa uns dies Joan Huguet, exdirigent del PP. No hi podríem estar més d’acord, sobretot després de comprovar la reacció d’aquells que ens governen, a tots els nivells, en (...)

Nova etapa

Miquel Rosselló , president de l’Ateneu Pere Mascaró Pere Sampol, director de la Fundació Emili Darder L’Altra Mirada enceta una nova etapa. A partir d’aquest número l’editaran conjuntament l’Ateneu Pere Mascaró, que ho feia fins ara, i la Fundació Emili Darder. Amb la incorporació de la Fundació (...)

#14N: internacionalitzar la lluita

Acabàvem l’editorial passada amb una invitació a l’esperança, i aquesta no s’ha fet esperar. El proper 14 de novembre la Cimera social, conformada per la majoria dels sindicats i la societat civil, ha convocat una Vaga General. Una fita històrica no sols perquè es tracta de la segona vegada que es (...)

Editorial

El curs escolar i polític ha començat amb retallades i noves mesures antisocials, antidemocràtiques i gairebé antediluvianes, amb l’anunci per part del govern de Mariano Rajoy de gairebé una quarantena de lleis a dictar en els propers mesos que modificaran l’estructura de l’Estat i el seu funcionament (...)