Filosofia política

Articles

EL PP, és un partit democràtic?

Pere Sampol i Mas Director de la Fundació Emili Darder Amb motiu de la convenció celebrada pel Partit Popular a Barcelona, un articulista d’un diari de Balears criticà durament, amb motiu, les declaracions d’Alicia Sánchez Camacho en les quals assimilava el sobiranisme català amb el terrorisme (...)

Vaga política? Parlem-ne...

Vaga política? Parlem-ne... Miquel Gallardo i Esgleas- Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i Ciències del Treball a la UPF. Durant aquestes darreres setmanes hem sentit destacades veus, entre elles la del President de les Illes Balears i la del Ministre Wert, qualificant (...)

Reapropiem-nos dels nostres somnis

Es tanca un 2012 amb més de 95.000 persones sense feina a les Illes Balears, sense comptar els treballadors i treballadores fixos discontinus que cada vegada són cridats a treballar menys mesos, substituïts per noves formes d’explotació flexible gràcies a la darrera reforma laboral impulsada pel PP. (...)

Francisco Fernández Buey (1943-2012)

Josep Traverso Ponce L’Altra Mirada em demana una nota-recordatori de Francisco Fernández Buey, mort el 25 d’agost passat a Barcelona i la veritat sigui dita no sé ben bé què fer, per suposat res que faci massa olor a necrologia, no crec que serveixi de gaire cosa, a més, darrerament, deuen ser (...)

Eric Hobsbawm, honestedat intel·lectual i capacitat analítica

Pep Vílchez Amb la recent defunció de Eric Hobsbawm, se’ns va un dels historiadors més lúcids i, alhora, compromesos, del segle XX. La seva percepció de les continuïtats i els canvis històrics, l’induïren a delimitar les seqüències històriques de manera coherent, i, així, el segle XX fou un “segle curt” (...)