Mobilitzacions

Articles

Seguretat ciutadana i símbols, lleis que ataquen la llibertat d’expressió

Miquel Àngel Mas Advocat El passat dia 19 de desembre s’aprovà la Llei de Símbols pel Parlament Balear i alhora és en tramitació un avantprojecte de Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana per part de les Corts Generals. Què tenen en comú aquestes dues normes (una ja aprovada i l’altra en (...)

Tothom amb l’orquestra!

Lila Thomàs i Andreu , de l’Ateneu Pere Mascaró. El dissabte 13 de juliol el recordarem com a un dia especial. Al passeig des Born ens trobàrem entre 4000 i 5000 persones per donar suport a l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, seriosament amenaçada per les polítiques dels retalls del Partit (...)

El Correllengua fa sortir al carrer milers de mallorquins en defensa de la llengua

Maria Massanet Nebaur , portaveu de Joves de Mallorca per la Llengua Un any més els Joves de Mallorca per la Llengua hem tornat a realitzar el famós Correllengua, activitat que ha passat per totes les ciutats, pobles, llogarets i centres educatius de Mallorca, que es va dur a terme des de dia (...)

Després del 25A, resistir fent més CRIDA

Helena Inglada , mare i membre de la CRIDA Ja feia setmanes que en xerràvem. Davant el panorama que es preveia per tota l’escola, la comunitat educativa ens havíem d’organitzar. La primera sacsejada que arribava era la dràstica retallada econòmica en l’àmbit educatiu. I això volia dir (...)

Fes una passa més, fes objecció fiscal!

Carles Valentí , objector fiscal i educador social Quan me disposava a escriure aquest article he rebut un correu de l’Eco xarxa en el que criden a l’acció per a la Revolució Integral. Tal com ells diuen: cal passar a l’acció. Ja no basta indignar-se i manifestar el nostre descontent en els carrers (...)

Una visió molt personal

Marián Suárez , professora de secundària "Som molts els que ens demanàvem com era possible que a Eivissa no hi hagués persones afectades pels desnonaments. No sé si darrere, al costat, per baix o per damunt de l’Eivissa glamourosa de l’estiu i de l’Eivissa benestant de la tranquil·litat hivernal (...)

Ha nascut Biciutat

Antonio Canaves Martín , Biciutat de Mallorca Biciutat de Mallorca neix per la iniciativa d’un grup de ciclistes urbans fins ara coneguts com a ‘ col·lectiu Massa Crítica ’. Era vital registrar-nos legalment com a associació, per tal de poder: desenvolupar plenament una tasca de defensa dels (...)

#VagaEducació13i20M: Vagues per aprendre

Toni Baos , Secretari General FECCOO Illes @feccooib Com soldats en batalles invisibles. Batalles que ningú més veu guanyar. Cansats de guanyar trinxera rere trinxera i no veure encara la frontera que s’ha de conquerir. Fem ara repàs per guardar a la memòria aquestes costoses vagues de terra (...)

8 de març dia internacional de les dones

Lourdes Martín Clemente , Espai d’Igualtat d’Iniciativaverds La commemoració del 8 de Març vol remarcar la lluita de la dona per la participació, en igualtat, dins la societat. Però aquesta igualtat, entre dones i homes, encara es troba molt lluny d’aconseguir, a pesar dels avanços dels darrers (...)