Mobilitzacions

Articles

La jornada "Enllaçats per la llengua" del 9 de març

M. Antònia Font , secretària Política Educativa i Normalització Lingüística STEI Intersindical Els actes de dia 9 de març de 2013 varen ser accions unitàries en defensa de la llengua catalana a tot el territori dels Països Catalans. Un acte de catalanitat que es va fer present a Mallorca, Menorca, (...)

El GOB reclama a Berlín la necessitat urgent de protegir el nostre territori

Magdalena Ribes Jaume , presidenta GOB Mallorca. El passat 5 de febrer el GOB reclamava a Berlín davant l’opinió pública la necessitat urgent de protegir el nostre territori, i que no es sacrifiqui amb el pretext de la crisi. El Govern presidit per José Ramón Bauzá, amb Carles Delgado i Gabriel (...)

Reacció ciutadana de Llevant

Francisca Mas Busquets i Antònia Matamalas , Dones de LLevant El passat 11 de febrer es va presentar a Manacor un nou col·lectiu cívic, “Reacció ciutadana de llevant”, fruit de més de dos mesos de contactes entre distints grups de la ciutat i d’una proposta inicial de l’actiu Col·lectiu de Dones. (...)

BiciCrida per Sant Sebastià

Josep Valero , membre de la Junta de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Mallorca (FAPA) Una altra vegada la plataforma en Defensa de la qualitat de l’educació pública CRIDA, ha tornat a sortir al carrer. Aquest pic participant en la Diada ciclista tradicional que es realitza a Palma (...)

Salvant Es Trenc: Ses Covetes

Toni Alorda, diputat del Parlament de les Illes Balears del PSM-Iniciativaverds-Entesa i més Menorca. Les recents interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia ordenant la demolició dels 68 apartaments il·legals de Ses Covetes abans de 15 de maig de 2013, culminen una lluita llarga per (...)

Per què un moviment feminista?

Lourdes Martin Clemente , de l’Espai d’igualtat d’Iniciativaverds Reproduïm íntegrament el text del manifest fundacional de FEMINISTES EN ACCIÓ: Les Associacions de Dones i Entitats Socials que formem part de la PlataformaxIgualtat, per afrontar la lluita contra les retallades i la pèrdua de (...)

Plataforma d’associacions de penasionistes i jubilats de Mallorca

Jaume Bonet, portaveu de la Plataforma El novembre passat es va constituir la Plataforma d’Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, integrada, de moment, per la secció de pensionistes i jubilats de CCOO, la d’UGT, la Federació d’associacions de Pensionistes i Jubilats CAIB, (...)

28-N. La comunitat educativa s’autoorganitza

Josep Valero , President de l’APIMA de l’IES Marratxí i membre de la Junta de FAPA Mallorca. El 28 de novembre va ser una gran jornada reivindicativa en el món de l’ensenyament. A Mallorca 123 centres, de 36 municipis i amb una participació en torn de les 10.000 persones, digueren prou a les (...)

El 30D. Important manifestació soberanista

Maties Bennassar , membre Ateneu Pere Mascaró Convocada per la plataforma 31-D es celebrà com cada any, la manifestació de la Diada de Mallorca. La plataforma està composada per Arran, Associació Diada de Mallorca, ANC-Mallorca, Endavant, Entesa, Esquerra, Grup Blanquerna, IniciativaVerds, (...)

Reapropiem-nos dels nostres somnis

Es tanca un 2012 amb més de 95.000 persones sense feina a les Illes Balears, sense comptar els treballadors i treballadores fixos discontinus que cada vegada són cridats a treballar menys mesos, substituïts per noves formes d’explotació flexible gràcies a la darrera reforma laboral impulsada pel PP. (...)