Mobilitzacions

Articles

14 de novembre, una jornada històrica

Josep Benedicto Lacomba. Sindicalista El 14-N, no passarà a la història com una jornada de vaga general, una més, de la nostra democràcia més recent i no ho serà perquè les xifres de vaguistes siguin majors que en anteriors convocatòries, les dades de l’histèric 14-D poden resultar insuperables, no (...)

Palestina. La primavera als seus ulls

J.Jesús Camargo La tragèdia de Gaza es revelarà cada vegada amb més claredat amb el pas del temps Edward W.Said Per a què no floreixi la primavera en llurs mirades. Israel se n’encarregarà d’això. El govern d’Israel amb Netanyahu de líder, ens recordes que farà tot el possible i allò més cruel per a (...)

Exigim un referèndum!

Sergi Cassanyes Garcia . Secretari de la Federació d’Associacions de Veïnats Faig aquest escrit el dia després de la vaga del 14 de novembre. No entraré aquí a valorar el seguiment de la mateixa ni a discutir sobre el nombre d’assistents a la manifestació convocada per tancar la jornada. És evident (...)

Algunes reflexions sobre la situació de la sanitat

Sebastià Serra Morro. Metge de Família Diuen que les crisis constitueixen oportunitats de canvi i millora. Diuen que s’han d’aprofitar per a desprendre’s dels mals costums, dels pesos innecessaris... Potser sigui veritat, però què passa quan veus que la Crisi s’aprofita per a introduir canvis que (...)

Contra les estafes, més democràcia

L’any s’acaba, i tot i que el temut “rescat” no s’ha anunciat, les mesures imposades, tant des del Govern de Rajoy com el de Bauzá i materialitzades en les respectives lleis de pressuposts per al proper any , aprofundeixen en l’atac despietat a les persones per satisfer uns “mercats” que, tanmateix, (...)

Ens deixen sense futur, hi ha solucions: 14N

Katiana Vicens. Secretaria General de CCOO Illes Balears La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha convocat una jornada d’acció i solidaritat europea per al proper 14 de novembre, que inclou vagues, manifestacions, concentracions i altres acciones sindicals, per tal que la ciutadania es (...)

La lluita de les padrines i padrins contra la banca

Biel Huguet. Padrines i Padrins flautes Després d’un any participant al 15M, un grup de padrines i padrins vàrem voler fer una passa més i crear el grup de Padrines i Padrins flautes. Com pot ser que les nostres filles i fills, néts i netes visquin pitjor que nosaltres? Com és que fent tots els (...)

Fent camins contra mentides, amb Jubilats per Mallorca

Cecili Buele i Ramis. Representant de Drets Humans de Mallorca, a Jubilats per Mallorca Amb molt de gust, em pos a descriure per a l’Ateneu Pere Mascaró el que valor com una de les iniciatives cíviques més singulars d’aquest estiu-tardor a Mallorca: la marxa a peu de JUBILATS PER MALLORCA, que (...)

Unir les forces per afrontar temps difícils

Vicenç Rodrigo Ramírez. President de FAPA Mallorca Vivim dies difícils, dies de confusió en els quals les nostres febleses i la manca de lideratges en qui confiar, fan perdre el nord fins i tot als més assenyats. Això ha provocat que, darrerament, algunes persones i alguns col·lectius hagin actuat (...)

#14N: internacionalitzar la lluita

Acabàvem l’editorial passada amb una invitació a l’esperança, i aquesta no s’ha fet esperar. El proper 14 de novembre la Cimera social, conformada per la majoria dels sindicats i la societat civil, ha convocat una Vaga General. Una fita històrica no sols perquè es tracta de la segona vegada que es (...)