Model d’Estat

Articles

Jornades MALLORCA DAVANT EL CENTRALISME

Antoni Marimon President de la Fundació Emili Darder Com no podia esser d’altra manera, l’Ateneu Pere Mascaró i la Fundació Emili Darder han volgut també contribuir a la commemoració del Tricentenari del final de la Guerra de Successió i de la promulgació dels nefasts Decrets de Nova Planta. Es (...)

El desgavell en les competències municipals i el decret llei 2/2014

Antoni Alorda El Govern de l’Estat ha perpetrat una involució profunda en l’autonomia local, com a mínim en grau de temptativa. Contra totes les veus que insisteixen en l’apoderament democràtic de baix a dalt, el PP provoca un daltabaix, desapoderant els municipis i retornant-los a la minoria (...)

Catalunya, els dos veritables blocs, els escacs, la boxa i la lluita per l’hegemonia

Antoni Lluís Trobat Alemany Són algunes, i no poques, les veus de persones amb un cert grau de politització, que, des de les Illes Balears, es demanen aquests dies què s’està cuinant a Catalunya. No és estrany. Des de Mallorca i cap a Mallorca la informació de la situació catalana arriba molt (...)

El futur de les Illes Balears i del País Valencià davant del procés sobiranista de Catalunya

Macià Calafat Els dies 3, 17 i 31 de març el Club Diario de Mallorca ha acollit el cicle “El futur de les Illes Balears i del País Valencià davant del procés sobiranista de Catalunya”, organitzat conjuntament per la Fundació Emili Darder i l’Ateneu Pere Mascaró. Al llarg de tres setmanes, hi han pres (...)