Model d’Estat

Articles

Doctrina de xoc (re)centralitzadora

Rafael Borràs Ensenyat Ateneu Pere Mascaró En el seu llibre “La doctrina del xoc” Naomi Klein ens compara les polítiques de xoc neoliberal amb els xocs elèctrics aplicats de bon de veres a presoners i a malalts com a manera de doblegar-los, domesticar-los, i imprimir sobre ells una nova (...)

Els Països Catalans decidim autodeterminació!

Magí Moranta Responsable de relacions polítiques de la Federació PSM-ENTESA Ja fa més de 30 anys que els mallorquins i mallorquines ens manifestam, amb motiu del 31 de Desembre, com una fita més en la reivindicació de la plenitud dels nostres drets nacionals. Tots aquests anys abracen una època (...)

El fracàs d’Espanya, el nou hit de Pere Sampol

Nanda Ramon, professora Ho podria haver dit més fort, però no més clar. Aquesta és la sensació que provoca la lectura d’El fracàs d’Espanya. Un horitzó per Catalunya, una esperança per a Balears, el darrer llibre de Pere Sampol, que acaba de treure a la llum la Fundació Emili Darder i Documenta Balear (...)

Ajuntaments forts per sortir de la crisi

MÉS per Mallorca Ningú pot negar que les administracions locals estan necessitades d’una reforma en profunditat. Els Ajuntaments no poden continuar assumint competències, en resposta a les justes demandes ciutadanes, sense una normativa adequada, no poden seguir amb una normativa que no té en (...)

El Grup Blanquerna, un think tank sobiranista a Mallorca

Tomeu Martí i Florit El Grup Blanquerna nasqué l’any 1985, per impuls de Climent Garau, Francesca Bosch, Pere Llabrés i Josep Maria Magrinyà, amb una inspiració nacionalista, humanista i progressista. El Grup Blanquerna ha contribuït a donar una formació integral a un ample i heterogeni ventall (...)

Fes una passa més, fes objecció fiscal!

Carles Valentí , objector fiscal i educador social Quan me disposava a escriure aquest article he rebut un correu de l’Eco xarxa en el que criden a l’acció per a la Revolució Integral. Tal com ells diuen: cal passar a l’acció. Ja no basta indignar-se i manifestar el nostre descontent en els carrers (...)

Catalunya: ara toca democràcia

Miquel Àngel Llauger. Escriptor i professor Crec que els que som de l’esquerra alternativa, o de l’esquerra verda, ens trobam una mica descol·locats amb la precipitació dels esdeveniments a Catalunya: nosaltres, de sempre, érem federalistes, o, potser, confederalistes. Mai no hem tingut cap dubte (...)