Moviments socials

Articles

Tricentenari 1715-2015: del decret de nova planta al dret a decidir

Jaume Mateu i Martí La Guerra de Successió espaLa Guerra de Successió espanyola comença en morir l’últim rei de la casa d’Àustria, Carlos II, l’Embruixat, sense descendència, fent hereu el Duc d’Anjou. Carles d’Àustria, també candidat al tron, no accepta aquesta decisió, com tampoc no l’accepten els (...)

Ona Mediterrània, el millor instrument per avui, la millor aposta per demà

Tomeu Martí i Florit d’Ona Mediterrània la ràdio associativa que es pot escoltar a través de la web (onamediterrania.cat) a través de la Freqüència Modulada (98.0) i a través de tots els dispositius mòbils i de tots els sistemes de potcast. Ona Mediterrània és una ràdio de proximitat, pensada en (...)

Entrevista: Àngela Pons Cenbrós

Portaveu Plataforma anti-desnonaments Per Biel Pérez Hem ajudat a més de 4.000 famílies en dos anys i mig Per concertar aquesta entrevista ens presentàrem un dimecres a les quatre del capvespre a Ca n’Alonso. Per la plaça s’hi mouen nirvioses diverses persones. Cada una d’elles porta una (...)

Un Mercat Social per les Illes

Miquel Rosselló President de l’Ateneu Pere Mascaró El mes de març de l’any passat un grup de persones vinculades d’una forma o altra a l’economia social i solidària vàrem constituir un grup per impulsar la constitució a les Illes d’un Mercat Social, que pretén ésser una xarxa constituïda com un (...)

Fundació Deixalles reflexiona sobre les seves línies estratègiques

Francesca Martí Llodrà Presidenta del Patronat de la Fundació Deixalles La Fundació Deixalles va decidir elaborar una anàlisi DAFO per establir les perspectives de l’organització després d’una etapa difícil de convulsions i canvis. L’anàlisi DAFO és una metodologia de recerca d’informació de (...)

Ara és l’oportunitat

Mateu Martínez Martínez Menorca Stephen Hawking ha postulat els darrers anys el que es coneix com a teoria del multiunivers, que vindria a dir que existeixen alhora diversos universos, dels que nosaltres evidentment som desconeixedors, a banda del propi. A la vista del que està succeint als (...)

Campanya extraordinària de suport a l’Ateneu Pere Mascaro

Josep Valero Coordinador d’activitats de l’Ateneu Pere Mascaró A vegades el que és més evident, és el que no valoram. L’Ateneu Pere Mascaró és ja una Fundació prou coneguda i reconeguda en l’ambient social i cultural de Mallorca i Menorca. També se segueix a les altres Illes, a les altres terres de (...)