Participació

Articles

Desenvolupament local, participació ciutadana i crisi.

Pere J. Brunet , UIB. Desenvolupament local és avui un terme àmpliament utilitzat que pareix no presentar cap problema d’interpretació: un procés de millora de la població a escala local. Tanmateix des del punt de vista acadèmic i de la pràctica política identifica un model d’intervenció bastant més (...)

El Banc del Temps, l’experiència de Bunyola

Josep Ramon Balanzat , coordinador del Banc del Temps de Bunyola. Estam vivint temps difícils per a les economies familiars. Molta gent està essent acomiadada de les seves feines i es troben sense ingressos amb els que mantenir un nivell de vida amb certa dignitat. El capitalisme salvatge està (...)

La lluita del moviment veïnal

Isabel Rodríguez Ladrón de Guevara , activista del moviment veïnal de Palma. Del moviment veïnal s’han dit moltes coses, unes amb positiu, altres en negatiu, depèn de la conveniència de qui parla, però el que és força segur és que no ha deixat mai indiferent a ningú, especialment a les institucions, (...)

Reacció ciutadana de Llevant

Francisca Mas Busquets i Antònia Matamalas , Dones de LLevant El passat 11 de febrer es va presentar a Manacor un nou col·lectiu cívic, “Reacció ciutadana de llevant”, fruit de més de dos mesos de contactes entre distints grups de la ciutat i d’una proposta inicial de l’actiu Col·lectiu de Dones. (...)

Neix Sa Tevavisió, la televisió participativa i autogestionada per a Mallorca

Neus Fernández , periodista i impulsora de SATV Davant la situació actual de la crisi del periodisme i de l’oferta televisiva a Mallorca, un equip de professionals lligats al món audiovisual ha impulsat un projecte de televisió plural a través d’Internet. Amb l’experiència anterior desenvolupada a (...)

Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca

José Maria Aranda ¨Per què certs ecosistemes col•lapsen en sofrir pertorbacions mentre uns altres no?" "La resiliència és la capacitat de tractar amb el canvi i continuar desenvolupant-se¨ El passat 18 de gener es va presentar al Club Diario de Mallorca el documental ¨Illes de futur: (...)

Les propostes i els discursos d’esquerres, en temps de desafecció

Antoni Noguera, regidor del grup MÉS a l’Ajuntament de Palma. Vivim moments d’intensa desafecció de la ciutadania cap a la política institucional. La crisi econòmica i la crisi del sistema institucional, l’esfondrament de les perspectives de futur i dels projectes de vida de milions de persones (...)

El 30D. Important manifestació soberanista

Maties Bennassar , membre Ateneu Pere Mascaró Convocada per la plataforma 31-D es celebrà com cada any, la manifestació de la Diada de Mallorca. La plataforma està composada per Arran, Associació Diada de Mallorca, ANC-Mallorca, Endavant, Entesa, Esquerra, Grup Blanquerna, IniciativaVerds, (...)