Serveis socials

Articles

XIII Simposi Renda Bàsica RB: Una proposta que es consolida com viable i necessària

Rafel Borràs Ensenyat La pluja d’idees i les onades d’arguments i dades no amainaven dintre la sala de la Diputació de Gipuzkoa que acollia el XIII Simposi de la Xarxa de Renda Bàsica. Les més de 150 persones que ens reunirem semblàvem tenir més energia que el temporal que assetjà de valent la (...)

Pensions: claudicació als desitjos de la troika

Rafel Borràs Membre de l’Ateneu Pere Mascaró Les pensions públiques espanyoles no estaven en crisi. Tenien problemes de suficiència pel seu valor baix. A les següents taules és poden observar aquestes minses quanties. En parlar de pensions en vigor (primera taula) s’ha d’advertir que incorporen (...)

Els serveis socials a debat

Miquel Cruz , Prosocial El dissabte 27 d’abril, matí de pluja i vent fred, es celebrà la jornada de reflexió, “Els Serveis Socials a debat”. Qui organitzà aquesta jornada varen ser les fundacions Emili Darder i Pere Mascaró i l’associació Prosocial. Dues entitats polítiques i una que prové d’allò que (...)

Una visió molt personal

Marián Suárez , professora de secundària "Som molts els que ens demanàvem com era possible que a Eivissa no hi hagués persones afectades pels desnonaments. No sé si darrere, al costat, per baix o per damunt de l’Eivissa glamourosa de l’estiu i de l’Eivissa benestant de la tranquil·litat hivernal (...)

Horts urbans: una alternativa a la crisi

Marisol Fernández Barrero , regidora de MÉS a l’Ajuntament de Palma. La realitat social degut a la crisi econòmica està provocant dia rere dia noves demandes per poder sobreviure a una realitat on moltes famílies tenen problemes per cobrir les necessitats bàsiques com l’alimentació. De fet, molt (...)

Que no t’hipotequin la vida!

Fina Santiago,diputada del Parlament de les Illes Balears pel grup MÉS Amb l’esclat de la crisi econòmica i per una de les conseqüències més sagnants que es l’augment de l’atur, centenars de milers de persones han arribat a una situació límit que no els permet cobrir les seves necessitats bàsiques. (...)

L’àrea d’inserció laboral d’Ateneu Alcari afectada per l’impagament del Govern

Pilar Ponce Rigo , directora d’Ateneu Alcari El 2012 ha estat un any molt difícil per aquesta associació que des de 1989 treballa a Mallorca en favor de la inclusió social i laboral dels col·lectius vulnerables de la nostra societat i molt especialment el col·lectiu de dones. L’entitat ha estat (...)

Una conseqüència inesperada, PROSOCIAL

Miquel Cruz , membre de PROSOCIAL La història ens ensenya que les accions dels poderosos, aquells que tenen el monopoli de poder legislar, detenir, tancar o alliberar, cerquen assolir diferents efectes que perpetuïn els seus privilegis de classe, sovint els que estan sota el seu control (...)