Solidaritat Internacional

Articles

Sayed Kashua, les identitats complexes i la guerra

Miquel Àngel Llauger Professor i escriptor A principis d’aquest any va aparèixer en català la novel·la Segona persona del singular. La premsa que se’n feia ressò destacava una dada que, efectivament, resultava cridanera: és l’obra d’un àrab, d’un palestí, que escriu en hebreu. Sayed Kashua és originari (...)

El conflicte palestino-israelià: l´ocupació continua, s´estén el boicot

Enric Gonyalons Sureda Membre de l´espai de solidaritat de MÉS per Mallorca i coordinador de l´ONG Mundubat a Palestina Un cop més, una nova escalada de tensió i un agreujament del conflicte armat entre Palestina i Israel tornen a posar d’actualitat aquesta confrontació interminable. Un cop més, (...)

Barra lliure per als mercats i la barbàrie globals

Joan Carrero Saralegui Promotor de la causa de Rwanda-Congo a l’Audiència Nacional Quan al començament de 2009 el PSOE i el PP van modificar el principi de jurisdicció universal fins a arribar a desnaturalitzar-ho (ja que, a partir de llavors, l’Audiència Nacional solament podria intervenir en (...)

Hi podria haver cristians ateus?

Sebastià Salom Mas Capellà diocesà amb llarga experiència a Burundi La conferència de José Arregui en el Club Diario de Mallorca del passat mes d’octubre titulada ¿Podemos todavía creer en Dios? em va remoure una pregunta que sovint m’he fet, i no som jo tot sol: hi podria haver cristians ateus? La (...)

El què i el com d’Escola en Pau

Carme Barceló Presidenta d’Escola en Pau http://escolaenpau.blogspot.com Si et diuen que un objectiu és imposible i tu el vols, posa-t’hi. Doris Lessing Fa poc més de dotze anys un grup de famílies que havíem participat al conegut projecte "Vacances en Pau" organitzat per l’AAPSIB, (...)

HUGO CHÁVEZ a la història. Llatinoamèrica i la crisi mundial. 3a part

Xabier Villaverde Cantero, Coordinador del Departament d’Assessoria a Regionals i Empreses del Fons Equatorià Populorum Progressio, FEPP Mario Cadena López, Director Executiu de la Xarxa Nacional de Finances Populars i Solidàries de l’Equador, RENAFIPSE Hugo Chávez ha mort, finalment el càncer (...)

Si Europa té futur, aquest és verd

Joan Groizard Payeras , activista de la Xarxa Equo-Jove i membre de l’equip de campanya jove del Partit Verd Europeu per a les properes eleccions europees Al manco aquesta és una de les conclusions que es podrien treure del Consell del Partit Verd Europeu, celebrat aquest darrer mes de maig a (...)