Solidaritat Internacional

Articles

Equador, eleccions 2013: Un triomf imparable de Rafael Correa

Xabier Villaverde Cantero , Coordinador del Departamento de Asesoría a Regionales y Empresas del Fondo Ecuatoriano Populorum Progressio, FEPP Mario Cadena López, Director Ejecutivo de la Red Nacional de Finanzas Populares y Solidarias del Ecuador, RENAFIPSE Llatinoamèrica i la crisi mundial (...)

Hugo Chávez, promotor d’aliances antiimperialistes i referent davant de la farsa de la "crisi econòmica"

Joan Carrero Saralegui , president de la Fundació S’Olivar. El president Chávez ha mort. Desapareix prematurament un més dels líders als quals l’Imperi nord-americà no va aconseguir sotmetre amb els mètodes "tous" que descriu John Perkins, ex sicari econòmic de la National Security Agency dels (...)

Llatinoamèrica i la crisi mundial

Xabier Villaverde Cantero , Coordinador del Departamento de Asesoría a Regionales y Empresas del Fondo Ecuatoriano Populorum Progressio, FEPP. Mario Cadena López, Director Executiu de la Red Nacional de Finanzas Populares y Solidarias del Ecuador, RENAFIPSE. En l’actual conjuntura de crisi (...)

Què està passant a Mali?

Enric Gonyalons Sureda , cooperant internacional. En l’actualitat, Mali es veu assolat per quatre crisis de diferent índole però relacionades entre elles. Per una banda, una crisi política, arrel del cop d’estat militar de març del 2012 que s’excusava en la crisi de seguretat que sofria el país, (...)

El món capgirat

Maria Salleras Juan , Membre de l’Ateneu Pere Mascaró Davant una sèrie de fets que es repeteixen avui en dia a la nostra terra em fa l’efecte que, a vegades, el món es capgira i, sense cap dubte, ens desorienta. Enumer uns pocs fets que segur haureu vist o llegit als diferents mitjans de (...)

Retallades en cooperació

Pere Polo Fernández i Juan L Rodriguez Recipo , ONGD Ensenyants Solidaris. Cooperació STEI. Intersindical Davant les retallades que s’estan donant tant en l’estat espanyol, com en la resta d’administracions públiques, i referint-nos expressament al territori que ens incumbeix la CCAA deles Illes (...)

Escriptors acollits: les tisores, o la bena als ulls

Miquel Àngel Llauger La història de la literatura és la història dels escriptors que han cercat l’ombra agomboladora del poder, i també la història dels escriptors que han fet sabut fet d’agulló i han parlar de les arbitrarietats dels que comanden, de la brutalitat dels que duen armes o de la (...)

La cooperació internacional, en perill d’extinció

Espai de Treball de solidaritat internacional d’Iniciativaverds Segons el darrer informe de l’ONU sobre inseguretat alimentària, quasi 870 milions de persones passen fam al món, de les quals 852 milions viuen als països empobrits del sud i 16 milions viuen als països del nord . Acabar amb aquest (...)

Palestina. La primavera als seus ulls

J.Jesús Camargo La tragèdia de Gaza es revelarà cada vegada amb més claredat amb el pas del temps Edward W.Said Per a què no floreixi la primavera en llurs mirades. Israel se n’encarregarà d’això. El govern d’Israel amb Netanyahu de líder, ens recordes que farà tot el possible i allò més cruel per a (...)

Contra les estafes, més democràcia

L’any s’acaba, i tot i que el temut “rescat” no s’ha anunciat, les mesures imposades, tant des del Govern de Rajoy com el de Bauzá i materialitzades en les respectives lleis de pressuposts per al proper any , aprofundeixen en l’atac despietat a les persones per satisfer uns “mercats” que, tanmateix, (...)