Territori

Articles

Un impost necessari per preservar el medi ambient i transformar el model turístic

Biel Barceló * Coordinador general de MÉS per Mallorca i vicepresident del Govern * Els objectius de l’Impost del Turisme Sostenible són clars: compensar la petjada ecològica de l’activitat turística i canviar el model perquè aquesta activitat sigui sostenible en el futur des del punt de vista (...)

Llei Popular de Protecció del Territori: Unes illes per viure-hi

Mika Noguera Presidenta del GOB Mallorca El passat dia 26 de setembre el GOB Menorca, GEN-GOB Eivissa I Formentera I el GOB Mallorca vam enregistrar al Parlament la nostra proposta de Llei Popular per a la Defensa del Territori, I poc més de 10 dies després s’ha admès a tràmit per la Mesa del (...)

Es Guix

Antoni Alorda, marrai Qui era Batle d’Escorca el 2008, Antonio Gómez, anuncià una querella criminal contra tots els membres del Consell de Mallorca que votessin per la preservació d’ Es Guix. Ho heu llegit bé: Mentre desfilaven pels jutjats un reguitzell de casos de corrupció, el PP amenaçava amb (...)

40 anys després, ens cal reiniciar el sistema per evitar el col·lapse

Margalida Maria Ramis Sastre Àrea de Territori i Recursos del GOB El GOB va celebrar, a finals del passat 2013, 40 anys des de la seva constitució com a grup dedicat inicialment als estudis ornitològics i que ben aviat es convertiria en el defensor dels espais i hàbitats naturals d’aquesta (...)

La llei d’amnistia urbanística (altrament dita “del sòl”)

Antoni Alorda Ex-diputat de MÉS per Mallorca El Bauzá candidat ens havia promès una llei del sòl consensuada i que en parlaríem molt. Fins i tot deia que no l’havia d’elaborar el Govern, sinó el Parlament. Ens ha tornat enganyar. Què en queda d’aquell Bauzá que feia bandera del diàleg? Res. No en (...)

Ses Fontanelles, l’antic Estany Blanc

Andreu Carrió i Català , diaca de l’Església. L’antic Estany Blanc (Ses Fontanelles), és el darrer espai que queda de l’albufera anomenada : del Prat de Sant Jordi, en aquest moment de la seva mil·lenària història, corr un risc real de desaparèixer per sempre. Els especuladors de sempre estan a (...)